Ikonický komediální herec byl tvrdě napaden uprostřed New Yorku

Ikonický komediální herec byl tvrdě napaden uprostřed New Yorku
Rick Moranis | Walt Disney Studios
Video zveřejněné NYPD (New York Police Department) zřetelně ukazuje incident, který se měl odehrát ve čtvrtek ráno. Míjí se na něm dva lidé, přičemž jeden z nich tomu druhému znenadání uštědří tvrdý políček a následně pokračuje v chůzi. Brzy vyšlo najevo, že napadeným byl známý a svého času velmi oblíbený herec Rick Moranis, jehož si většina z nás pamatuje z komediálních rolí ve filmech jako Krotitelé duchů, Vesmírná tělesa nebo Miláčku, zmenšil jsem děti.
Sedmašedesátiletý Moranis, se po útoku odebral do nemocnice s bolestí hlavy, zad a kyčle, načež vše nahlásil na policejním oddělení. Naštěstí by měl být v pořádku, ale tento nepochopitelný a podle všeho zcela neopodstatněný útok přesto vyvolal vlnu solidarity a podpory, kterou hercovi vyjadřují lidé z řad celebrit i fanoušků. Na Twitteru například okamžitě reagoval představitel Kapitána Ameriky Chris Evans se slovy "Vře to ve mně. Najděte toho muže. Nemůžete sahat na Ricka Moranise."
Incident přišel v období, kdy se Moranis pomalu a jistě navrací do veřejného života, z něhož se stáhl roku 1991, kdy jeho žena, kostýmní návrhářka Ann Belsky, zemřela na rakovinu prsu. Měli tehdy dvě děti, na jejichž výchovu se Moranis coby osamocený otec plně zaměřil a zcela přitom zanevřel na svou skvěle rozjetou hereckou kariéru. "Pracoval jsem s velmi zajímavými lidmi, skvělými lidmi. Od toho jsem odešel, abych byl doma s párem malých dětí, což je dost odlišný životní styl. Ale bylo to pro mě důležité a ničeho absolutně nelituji. Můj život je báječný," prozradil kdysi herec.
Rick Moranis
Spaceballs | Metro-Goldwyn-Mayer
V poslední době však tento nevysoký sympaťák souhlasil s návratem do své ikonické role v sequelu Miláčku, zmenšil jsem děti s názvem Shrunk, kde si jeho dospělého syna zahraje Josh Gad. Těšíme se na něj a přejeme mu, ať se mu podobné ohavnosti nadobro vyhýbají.