Je opravdu Sean Bean tím, kdo nejčastěji umírá na filmovém plátně?

Je opravdu Sean Bean tím, kdo nejčastěji umírá na filmovém plátně?
Pán prstenů: Společenstvo Prstenu | 2001 New Line Cinema
Těžko říct, čím si to vlastně Sean Bean vysloužil, že mu v Hollywoodu dopřávají role, které skončí na prkně. Je už z toho každopádně takový fenomén, že vznikají memy a pokud ve filmu náhodou přežije, tvůrci tak zvolí záměrně, aby diváky překvapili. Já osobně jsem "Beana jdoucího na smrt" poprvé zaznamenal v polovině devadesátých let, kdy fasoval role záporáků v hitech Zlaté oko a Vysoká hra patriotů. A od té doby mě málokdy zklame :)
Z úmrtí Beana se stal takový fenomén, že v mnohých očích platí za krále mezi zabíjenými filmovými herci. A protože dnes slaví narozeniny (svých posledních padesát), začali jsme pátrat, zda je opravdu nejzabíjenější? Výsledek? Musíme vás zklamat. Tuhle pozici drží John Hurt (Vetřelec), který sice již není mezi námi, přesto ho ale ještě nějakou dobu nikdo neporazí:
je-opravdu-sean-bean-tim-kdo-nejcasteji-umira-na-filmovem-platne
Herci s největším počtem úmrtí | Nerdist
Jak sami na grafu vidíte, Sean Bean má před sebou ještě hodně úmrtí, než se dotáhne na zlatou pozici (momentálně není ani na "bedně", aby se tak řeklo). Držíme mu palce, ať mu jeho smrtonosný výběr rolí vydrží!
Sean Bean, Pierce Brosnan
je-opravdu-sean-bean-tim-kdo-nejcasteji-umira-na-filmovem-platne-1