V Rusku mají jasno - Morgan Freeman má mesiášský komplex a kouří trávu

V Rusku mají jasno - Morgan Freeman má mesiášský komplex a kouří trávu
Vytvořili proto pro Výbor pro vyšetřování Ruska (The Committee to Investigate Russia) video, v němž o celé situaci Morgan Freeman mluví.
Napadli nás. Jsme ve válce. Představte si následující scénář: Bývalý špion KGB je vzteky bez sebe z kolapsu své vlasti a tak naplánuje pomstu. Využije chaosu v postsovětském Rusku a stane se prezidentem. Nastolí autoritativní režim a zaměří se na svého úhlavního nepřítele, USA. A jako opravdový špion KGB potají zaútočí na světovou demokracii prostřednictvím kyberútoků. Použije sociální sítě, aby rozšířil propagandu a lživé informace. Přesvědčí lidi v demokratických společnostech o nevěrohodnosti jejich médií, demokratických procesů a sousedních států. A vítězí. Tím špionem je Vladimir Putin a tohle není filmový scénář,“ zazní od Freemana ve videu.
V zásadě nemá větší smysl obsah videa rozebírat. Buď s ním souhlasíte nebo ne. Faktem nicméně zůstává, že jakmile dojde na nějakou podobnou situaci, je jisté, že se Rusko postará o zábavnou (a přepálenou) protireakci.
Takže v Rusku nelenili a přišli s výborným protiúderem - Freeman je cvok a aby to bylo potvrzené, sešlo se několik psychiatrů, kteří se k videu vyjádřili! 
Reakce jsou to k nezaplacení. "Hysterický Freeman" je zdaleka ta nejméně zajímavá. Boží (doslova) je například myšlenka, že Freemam má mesiášský komplex, což je patrné z toho, že v mnoha filmech hrál Boha nebo prezidenta. Jiný psychiatr uvedl, že za Freemanova slova nepochybně může přepracování a používání marihuany. A ruský režisér Yuri Grymov si přisadil slovy "myslím si, že děda je jenom opilý" a celý proslov označil za blbost.
Freeman není jediný, kdo momentálně hnul hlavounům v Rusku žlučí. Hodně se také mluví o satiře The Death of Stalin (Stalinova smrt), u které poradci ruského ministerstva kultury zvažují, že jí nepustí do kin, protože se jedná o západní provokaci, jejímž úkolem je destabilizovat Rusko. Prostě boží.

Trailer na The Death of Stalin:

Ztratili jsme Stalina