Michael J. Fox se vrací na televizní obrazovky v novém sitcomu

Michael J. Fox se vrací na televizní obrazovky v novém sitcomu
Návrat do budoucnosti | Universal Pictures
Prozatím nepojmenovaná show bude vycházet z hercova života, neboť hlavní hrdina, otec tří dětí, bude stejně jako on trpět Parkinsonovou chorobou. Fox se v posledních letech věnoval hlavně nadaci, která se zabývá osvětou i zlepšením léčby tohoto závažného onemocnění a jen občas hostoval v populárních seriálech (Scrubs / 2001, Dobrá manželka / 2009, Kauzy z Bostonu / 2004, Zachraň mě / 2004). Přestože vždy musel hrát postavy s nějakým onemocněním, aby byly opodstatněné jeho tiky, své role bez debat zvládal. Návrat do plnohodnotného pracovního nasazení herci umožňují nové léky, které mu prý pomáhají zvládat nemoc lépe, než kdy dříve.
Michael J. Fox
Návrat do budoucnosti | Universal Pictures
Přestože se Fox uplatnil i na velkém plátně, televizní formát mu přeci jen vždy slušel nejvíce, což ostatně dokazují seriályVšichni starostovi muži (1996 / Fox získal cenu Emmy a tři Zlaté glóby) a Family Ties (1982 / pro Foxe tři Emmy a jeden Zlatý glóbus). Právě Family Ties v produkci NBC kdysi herce katapultoval mezi hvězdy a není se proto čemu divit, že si Fox pro návrat zvolil tuto stanici. „Přivést Michaela J. Foxe zpátky do NBC je ta nejvyšší pocta. Jsme nadšení, že se vrací domů jedna ze skvělých televizních hvězd,“ nechal se slyšet manažer NBC Robert Greenblatt.
Vždycky jsem Foxe považoval za jednoho z nejtalentovanějších komediálních herců své generace a mám proto upřímnou radost, že se naplno vrací na televizní obrazovky. Jak jste na tom vy? Těšíte se na návrat Foxe, nebo vás charisma tohoto "malého velkého muže" vždy míjelo a nechyběl vám?
Víte že?...
.. Fox původně v Návratu do budoucnosti nehrál? Tvůrci o něj moc stáli, ale Fox byl příliš vytížený natáčením Family Ties a tak roli získal Eric Stoltz. Po šesti týdnech natáčení ale bylo jasné, že se Stoltz pro roli jednoduše nehodí, studio se znovu s Foxem sešlo a dali dohromady plán, který herci umožnil, aby současně mohl natáčet seriál i celovečerní film. Sám Fox toto období označil ve své filmografii jako jedno z nejnáročnějších ve svém životě.