Jak vznikl Železný trůn? Hra o trůny se rozroste o další epický seriál

Jak vznikl Železný trůn? Hra o trůny se rozroste o další epický seriál
Hra o trůny | HBO
Aegonova výprava za sjednocením Západozemí je samozřejmě součástí dosud nedokončené Martinovy ságy Píseň ledu a ohně, v jejíž historii a mytologii zaujímá význačné postavení, a je popsána také v knize o historii rodu Targaryenů, Oheň a krev. Legendární Targaryen, též známý jako Aegon Dobyvatel, dokázal během dvou let přivést pod správu vlastního rodu šest ze Sedmi království. Odolalo mu pouze Dorne, jež se stalo součástí říše až později prostřednictvím manželské aliance.
Hra o trůny
Hra o trůny
  • HBO Max
  • O2 TV
89%
Ostatní království však podlehla neúprosné síle Aegona, jemuž pomáhaly sestry Visenya a Rhaenys. A samozřejmě i jejich tři draci. Nejobávanějším z nich byl Aegonův Balerion, největší zaznamenaný drak, jehož křídla dokázala uvrhnout do stínu celá města. A jak jsme viděli u Daenerys (Emilia Clarke), takový drak přijde během podmaňování cizích území a vojsk vhod.
Hra o trůny (2011)
Hra o trůny (2011) | HBO
Dramatické události plné intrik, vášní i vojenských strategií završuje vytvoření Železného trůnu, který ukuli za použití dračího ohně a mečů Aegonových poražených nepřátel. Kromě Tomlina zatím neznáme jména žádných tvůrců a projekt se nachází v raném vývoji.
Oznámení přichází jen pár měsíců před letní premiérou druhé řady Rodu draka, který zatím většinu Martinových fanoušků uspokojil. HBO rovněž pracuje na projektu A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, jenž vychází z povídek o siru Duncanovi a jeho pážeti Eggovi. Na Rod draka pro změnu úzce naváže animovaný seriál Nine Voyages o bájných výpravách mořeplavce Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který probádal takové kouty světa, o nichž se v Zápodozemí jen bázlivě šeptá. Animovaný formát byl podle Martina zapotřebí, jelikož se tak snížily nutné a v případě hrané verze astronomické náklady.
zdroj: The Hollywood Reporter, Kinobox