Nebezpečná scéna na place Columba. Petera Falka málem stála život

Nebezpečná scéna na place Columba. Petera Falka málem stála život
Columbo | ABC
Vše se vyvíjí, včetně přístupu filmových a televizních studií k bezpečnosti na place. Dřív se na detaily tolik nehledělo, dnes musí Tom Cruise podepsat asi sto různých dokumentů, než mu vůbec dovolí, aby vylezl z přívěsu a šel se pustit do nějaké akční šílenosti. Jenže nejenom připoutáním se na trup letadla je bezpečnost při natáčení zajištěná. V praxi to funguje tak, že studio obvykle nechce ani to, aby herec sám řídil auto, protože by ho to mohlo vystavit nebezpečí. Tím by studio v případě nehody bylo ohrožené žalobou a také by se, pokud by došlo na zranění, zastavilo celé natáčení.
Columbo
Columbo
73%
Opatření jsou často tak absurdně detailní, že někdy raději zaskakuje kaskadér i pro takovou drobnost, jakou je lezení po žebříku. Zní to možná šíleně, ale když to publiku nic extra nedá, proč zbytečně riskovat.
Takový Peter Falk by ostatně kdysi při natáčení legendárního Columba podobnou přehnanou opatrnost ocenil. Moment, o němž se bavíme, se odehrál během druhé série ve druhé epizodě (Džungle ve skleníku), kdy dostal poměrně jednoduchou úlohu. Měl po strmém kopci sestoupit k vraku auta. Jenže se ukázalo, že to nebude zdaleka tak snadné, jak se na první pohled zdálo.
Pád Columba | Amercom
Z videa to tak nemusí vypadat, ale pro herce šlo o velmi nebezpečný moment. Falk měl původně kopec jen sejít, ale následně ho překvapila jeho strmost, zakopl a velmi nepříjemně dopadl na záda, přičemž mohl mluvit o štěstí, že se neudeřil do hlavy. Navíc záběr evidentně nebyl pro dramatičnost nijak zrychlen, což jen potvrzuje, o jak nebezpečný moment šlo. Naštěstí si z něj herec odnesl jen pár odřenin.
Falkem podle všeho situace neotřásla, protože v hraní ikonické postavy pokračoval až do roku 2003. Seriál se dodnes díky svému jedinečnému formátu a samozřejmě Falkovu výkonu těší ohromné oblibě po celém světě. Prvních pět sérií s českými titulky najdete v nabídce SkyShowtime.
A zde je Kinobox žebříček nejlépe hodnocených seriálů dostupných na SkyShowtime.