Značka, která obula Justina Biebera, bude mít seriál o vizionářském zakladateli Balenciagovi

Značka, která obula Justina Biebera, bude mít seriál o vizionářském zakladateli Balenciagovi
Cristóbal Balenciaga | Disney+
Cristóbal Balenciaga
Cristóbal Balenciaga
73%
Slávy se Christóbal Balenciaga, rodilý Katalánec, nakonec dočkal v Paříži. Zakladatel stejnojmenného módního domu Balenciaga, který přináší poutavé modely dodnes, vynikal výběrem látek, odvážných barev a střihů. Christan Dior o něm prohlásil, že je mistrem nade všemi. Coco Chanel o něm řekla, že je jediným skutečným návrhářem v pravém slova smyslu. Jednu epizodu věnovali Balenciagovu odkazu i Simpsonovi (Simpsons). Boty s jeho značkou nosí světové celebrity, například Justin Bieber.
Balenciaga byl skromný a introvertní člověk. Za svou kariéru poskytl pouhé dva rozhovory. V osobním životě byl gay, což se snažil tajit před veřejností. Poté, co v roce 1948 zemřel jeho partner Władzio Jaworowski d’Attainville, chtěl svoje oděvní impérium rozpustit. To se však nestalo. Další kolekce, kterou navrhl, byla celá v černé, aby uctil památku svého životního druha. Na konci 60. let Balenciaga uzavřel své pařížské módní domy a vrátil se do Španělska, kde v roce 1972 zemřel na infarkt.
Cristóbal Balenciaga: trailer | Disney+
Postavu slavného návrháře ztvární v seriálu Christóbal Balenciaga španělský herec Alberto San Juan. Anouk Grinberg si zahraje Coco Chanel, Christiana Diora Patrice Thibaud. Režírují Aitor Arregi a José María Goenaga dle vlastního scénáře. Po zhlédnutí traileru to vypadá, že půjde o intimní sevřené dílo plné výrazných kostýmů, soustředěných hereckých výkonů a hudby oceňovaného autora Alberta Iglesiase (Předčítač, Tři dny ke svobodě).
Šestidílný seriál uvede na své platformě služba Disney+. První díl bude mít premiéru v pátek 19. ledna. Každý následující bude uvedený o týden později.
zdroje: Kinobox, Disney+, Vogue