Zbývající tvůrci seriálu M*A*S*H představí ve dvouhodinovém speciálu dosud neviděné záběry

Zbývající tvůrci seriálu M*A*S*H představí ve dvouhodinovém speciálu dosud neviděné záběry
M*A*S*H | CBS Television
M*A*S*H běžel na stanici CBS v letech 1972 až 1983. Nepřímo navazoval na celovečerní satirickou komedii MASH z roku 1970 a děj situoval do mobilní vojenské nemocnice v období korejské války. K závažné tematice přistupoval s nadhledem, aniž by ji shazoval, a publikum si ho i přes pomalejší rozjezd zamilovalo. Kromě výborného obsazení ostatně disponoval špičkovým scénářem, který oplýval nenuceným vtipem a přirozeně rozvíjel charaktery postav i mezilidské vztahy.
Nadcházejícího speciálu se účastní sedmaosmdesátiletá hlavní tvář seriálu Alan Alda, jenž ztvárnil kapitána Benjamina Pierce. Uvidíme rovněž osmdesátiletého Garyho Burghoffa alias Radara, devětaosmdesátiletého Jamieho Farra (desátník Klinger), čtyřiaosmdesátiletého Mikea Farrella (kapitán Hunnicutt) a šestaosmdesátiletou Lorettu Swit (majorka Houlihanová). Z tvůrců dorazí ještě producent Burt Metcalfe.
M*A*S*H
M*A*S*H | CBS Televison Studios
Seriál získal celkem čtrnáct cen Emmy a jeho poslední epizoda je dodnes nejsledovanějším televizním finále v historii. „M*A*S*H patří k nejikoničtějším televizním sitcomům,“ uvedl v oficiálním prohlášení programový viceprezident Foxů Dan Harrison. „Je to nadčasový pořad o lékařském vojenském útvaru a o tom, jak si jeho členové udržovali zdravý rozum, když zachraňovali životy v přední linii korejské války. Fox je hrdý na to, že může oslavit úspěchy jedné z nejlepších komedií všech dob,“ uzavřel.
Většina herců a hereček je bohužel po smrti a speciál je připomene prostřednictvím barvité kolekce klipů ze seriálu stejně jako pomocí málo známých archivních rozhovorů. Možná se dočkáme také ohlédnutí za méně úspěšným obdobím, které představují následné pokusy o pokračování bez přítomnosti většiny herců z původní party. Konkrétně jde o seriály Trapper John, M.D. (1979) a M*A*S*H – Co bylo potom (1983) i o televizní snímek W*A*L*T*E*R (1984).
zdroj: TV Line
Podívejte se, jak si M*A*S*H stojí v žebříčku nejlepších seriálů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.