Kriminálka Anděl se vrací po devíti letech. Místo Stropnického potírá zločin Langmajer

Kriminálka Anděl se vrací po devíti letech. Místo Stropnického potírá zločin Langmajer
Kriminálka Anděl | TV Nova
Hned první epizodu si roku 2008 pustily skoro dva miliony diváků a divaček a Kriminálka Anděl se rychle stala televizní stálicí. Po patnácti letech přichází pátá řada, na níž se opět podílí režisér Peter Bebjak či scenárista Petr Hudský. Do nových šestnácti epizod, jež nalezly inspiraci ve skutečných kriminálních případech, přispíval také novinář Josef Klíma. Každý díl uvede s týdenním předstihem služba Voyo, následující pondělí ho pak odvysílá TV Nova.
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
52%
Do příběhů mají zasahovat flashbacky z minulých sérií a osobní linie postav, mezi nimiž už nefiguruje major Ivan Tomeček v podání Martina Stropnického. Vrací se například vedoucí oddělení Oliver Hajn (Marek Taclík), jenž bude opět zdrojem odlehčení i intuitivního rozhodování. Uvidíme také jeho zástupce Benkovského s tváří Davida Švehlíka, jemuž pracovní zaneprázdněnost nebrání pečovat o nemocného otce. Těšit se znovu můžeme i na kapitánku Janu Chládkovou (Helena Dvořáková) a na nadporučíka Rudu Uhlíře v podání Michala Novotného, hlavního analytika a logisty.
Starou partu doplní posily, mezi nimiž vyčnívá kapitán Jan Souček (Jiří Langmajer). Hojně obsazovaný herec ztvární policistu ze staré školy, jenž se na pražskou štaci vydal ze Zlína a chová vřelý vztah ke zvířatům. Poněkud arogantního a nesmlouvavého poručíka Radima Fišera ztvární Oskar Hes. Dalibor Gondík zase usedne do kanceláře jako ambiciózní plukovník Václav Pospíšil, jemuž sice nechybí pracovní zápal, ale postupům v terénu úplně nerozumí. Nové tváře doplňuje také soudní lékařka Karasová v podání Pavly Gajdošíkové a laborantka Hana Brodská (Ema Businská).
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl
První epizoda nese název Deset tisíc procent a kriminalisté budou vyšetřovat smrt muže, jemuž odsekli obě horní končetiny. Druhý díl s názvem Střelec uvidíme na Nově příští pondělí. Obětí bude zastřelený středoškolák s možnými rodinnými vazbami na taxikářskou mafii.
Můžete se rovněž inspirovat naším žebříčkem nejlepších seriálů dostupných na streamovací službě Voyo.