Reacher: O čem bude druhá série a které postavy se vrátí?

Reacher: O čem bude druhá série a které postavy se vrátí?
Reacher | Amazon Prime Video
Knižní Reacher má momentálně na kontě 26 zářezů, tvůrci seriálu tak mají z čeho vybírat. Oficiálně zatím neuvedli, jaký další příběh zadaptují. Pro první sérii využili úplně první knihu Jatka a z dostupných útržků rozhovorů se zdá, že nehodlají experimentovat a v případě druhé řady natočí druhou knihu.
Tou je román A přece nezemřeš z roku 1998, jejíž oficiální popis děje je následující: všechno se seběhlo čirou náhodou. Jack Reacher náhodou pomohl mladé ženě, která s plnýma rukama šatů z čistírny klopýtla na ulici. Chvíli nato už sedí oba spoutaní v dodávce a jsou odváženi neznámo kam. Náhodou je unesená žena nejen agentka FBI, ale i dcera náčelníka generálního štábu americké armády a neteř prezidenta USA. A rozhodně ne náhodou si právě ji vybral předák neonacistické militantní organizace jako rukojmí k dosažení svých vyděračských požadavků na americké vládě spolu s řízenými střelami, kterých se už zmocnil. Jenže náhodou Jack Reacher je náš starý známý, bývalý důstojník vojenské policie, ověšený medailemi za udatnost, muž, který umí zabíjet i zapálenou cigaretou, jeden z nejlepších střelců, jací se kdy v USA narodili. Náhodou to Borken neví. Když se to dozví, je už pozdě. Reacher se rozhodl zasáhnout.
Reacher
Reacher | Amazon Prime Video
Knihy na sebe velmi volně navazují, není to tedy tak, že by seriál musel kopírovat vydání knih. V rámci hodnocení se nicméně všechny romány s Reacherem dočkaly kladného přijetí, takže není důvod přeskakovat. Ostatně, fanoušci ocenili na seriálu mimo jiné to, jak věrný byl své předloze (a že měli po dvou nepříliš věrných adaptacích s Tomem Cruisem co oceňovat). A jednoznačně budou rádi, když se půjde v rámci adaptací pěkně popořadě.
Pokud jde o postavy, které se vrátí, je tu samozřejmě Reacher v podání Alana Ritchsona. Velmi oblíbení jsou ale u diváků i Finlay (Malcolm Goodwin) a Roscoe (Willa Fitzgerald). S jejich účastí však s největší pravděpodobností počítat nemůžeme. Pokud jde o knihy, Child vždy u Reachera razil model „nová kniha, nové město, nové problémy a nové postavy“. A drží se ho celou dobu velmi striktně. Přirozeně by autoři seriálu mohli oblíbence přivést zpět například tak, že jim Reacher zavolá pro radu. Ale neodpovídalo by to předloze a jakkoli jsem si Goodwina a Fitzgerald užil, jsem upřímně natěšený, s jak silným novým castingem přijde pokračování.
Pokud jde o datum premiéry, nic oficiálního v tuhle chvíli nevíme, dá se ale očekávat, že se Reachervrátí na Prime Video v průběhu příštího roku.
Reacher
Reacher | Amazon Prime Video