Asterix se vrací na scénu. Vedle filmu vzniká i seriál

Asterix se vrací na scénu. Vedle filmu vzniká i seriál
Asterix a Obelix | Egmont
Netflix se spojil s animačním studiem TAT, společně vytvoří počítačově animovaný 3D seriál o Asterixovi vycházející z původních komiksů od Reného Goscinnyho a Alberta Uderza, kteří postavičky Asterixe a Obelixe vytvořili v roce 1959. Jejich příběhy byly přeloženy do sto jedenácti jazyků a od roku 1967 začaly vznikat i filmy. Do dnešního dne jich bylo natočeno celkem čtrnáct – deset animovaných a čtyři hrané.
Seriál o Asterixovi bude režírovat Alain Chabat, který se ujal i scénáře. A dané téma zná velmi doře, v roce 2002 natočil jeden ze zmíněných hraných snímků s názvem Asterix a Obelix: Mise Kleopatra. Kdy bychom se seriálového Asterixe mohli dočkat, ale Netflix zatím neprozradil.
Vedle zmíněného seriálu, který by měl oživit komiksové příběhy, vzniká i nový hraný snímek Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu. Podrobně o něm ve svém článku psal kolega Tomáš Chvála. Natáčení tohoto snímku doprovázela řada nepříjemností, které vznik filmu neustále oddalovaly a posouvaly. Nyní je už ale všechno v pořádku, snímek je již natočený a štáb v čele s režisérem Guillaumem Canetem se věnuje postprodukci, abychom Asterixe mohli vidět alespoň v roce 2023. Zatím je premiéra stanovená na 1. února 2023.