Fenomenální animovaný seriál Arcane se dočká další sezóny možná dřív, než byste čekali

Fenomenální animovaný seriál Arcane se dočká další sezóny možná dřív, než byste čekali
Arcane: League of Legends (2021) | Riot Games
Příběh Arcane by se dal shrnout jako animovaný prequel, jenž vypráví životní osudy několika původně herních postav. Seriál je totiž inspirován slavnou online multiplayerovkou League of Legends od stejné vývojářské společnosti. Tento titul, jenž je k vidění na Netflixu, své diváky a divačky natolik zaujal neuvěřitelně chytlavým příběhem a revoluční animací, že na světových hodnotících serverech sklízí samou chválu.
fenomenalni-animovany-serial-se-docka-dalsi-sezony-mozna-driv-nez-byste-cekali-2
Arcane: League of Legends (2021) | Riot Games
Pilotní tři díly seriálu se na Netflixu objevily 6. listopadu a už tehdy byl titul předurčen k úspěchu. Společnost Riot své herní fanoušky a fanynky na tento seriál připravovala téměř rok. Propagovala jej na svých herních klientech i webových stránkách či na YouTube. Očividně byli takovou popularitou překvapeni ale i samotní tvůrci, poněvadž už nyní víme, že se můžeme těšit na pokračování. V sobotu 20. listopadu byly na Netflixu zveřejněny poslední díly seriálu a ještě v ten den se na oficiálním YouTube kanálu League of Legends objevilo oznamující video. Ukazuje 3D detailní animaci loga seriálu, doprovázenou dialogem tří hlavních postav Jinx, Vi a Caitlyn.
Arcane: League of Legends

Nové postavy či prostředí ve druhé řadě

Vzhledem k tomu, že příběh skončil otevřeně a v oznámení slyšíme hlasy výše uvedených postav, dá se předpokládat, že děj se bude opět odehrávat v bohatém Piltoveru a jeho podměstí Zaunu. Dočkáme se tedy dalšího vývoje příběhu dvou sester i Viktora a Jayce, vědců, již v Piltoveru prosadili svůj vynález magitechniky (anglicky hextech).
Fanouškové očekávají velkou proměnu postavy Viktora, protože právě jeho původní herní příběh se prozatím lehce odlišuje. Ve hře je ale také možnost, že se zde představí pár nových postav, například Warvick, původně člověk, nyní zmutovaný vlk. V první sezóně se objevil náznak, že by se dění mohlo alespoň částečně přesunout do Noxu. Jedná se o další kontinent ze světa League of Legends, kde je síla hlavním heslem.
fenomenalni-animovany-serial-se-docka-dalsi-sezony-mozna-driv-nez-byste-cekali-5
Arcane: League of Legends (2021) | Riot Games

Kdy druhá sezóna vyjde?

Netflix a společnost Riot Games prozradily, že se nové série rozhodně nedočkáme ani v tomto roce, ani v tom následujícím. Vzhledem k tomu, jak náročný nejen na animaci seriál je, nebude to dříve než ke konci roku 2023 nebo v prvních měsících roku 2024.
Tak co, těšíte se?
Seriál Arcane je nejlepším zpracováním videohry, co kdy vzniklo
Recenze23. 11. 2021
Seriál Arcane je nejlepším zpracováním videohry, co kdy vzniklo