Válečné seriály Bratrstvo neohrožených a Pacifik pokračují, začalo natáčení Masters of the Air. Rozpočet bude činit přes 200 milionů dolarů

Válečné seriály Bratrstvo neohrožených a Pacifik pokračují, začalo natáčení Masters of the Air. Rozpočet bude činit přes 200 milionů dolarů
Přebal knihy Masters of the Air | Simon & Schuster
Novou mini-sérii Masters of the Airnatočí pro Apple TV+ režisér Cary Joji Fukunaga. Jedná se o dlouho očekávaný a připravovaný projekt vycházející z knihy Donalda L. Millera Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany z roku 2006, která popisuje působení amerických bombardérů nad německým územím v průběhu II. světové války.
Začátek natáčení na svém Instagramu prozradil sám režisér Fukunaga, který se místo čekání na stále odsouvanou premiéru poslední Bonda vrhl na nový projekt.
První řada Masters of the Air by měla mít 10 epizod. Původně měla seriál natočit společnost HBO, ale ta od projektu nakonec odstoupila a práva získala společnost Apple, která na natáčení vyčlenila přes 200 milionů dolarů.
Hrdiny příběhu budou členové slavné vojenské letecké jednotky Eighth Air Force, známé i jako Mighty Eighth. Ta vznikla za účelem bombardování nacistických cílů ve Francii a Německu a dodnes je klíčovou složkou válečného letectví Spojených států. Jednotlivé události jsou popsány z pohledu přeživších veteránů, kteří sloužili na palubách bombardérů B-17, známých jako létající pevnosti. Ty jsme si ostatně mohli prohlédnout ve válečném snímku Memphiská kráskaz roku 1990.
Matthew Modine
Memphiská kráska
Sloužit na bombardéru bylo velmi nebezpečné. Z jednotlivých bojových misí se vracela asi polovina letadel a pokud se posádce sestřeleného letounu podařilo přežít, dostali se vojáci na pole nepřítele a velmi často končili v zajateckých táborech. Průměrný věk posádky bombardérů byl dvacet čtyři let a průměrný počet přežití posádky byl spočítán na jedenáct bojových misí.
V hlavních rolích Masters od the Air se představí Austin Butler (major Gale Cleven), Callum Turner (major John Egan), Anthony Boyle (major Crosby), Nate Mann (major Rosie Rosenthal) a Rafferty Law (seržant Ken Lemmons).
Scénáře se ujali Graham Yost a John Orloff, kteří předtím pracovali též na Bratrstvu neohrožených. Výkonnými producenty jsou Steven Spielberg, Gary Goetzman, Tom Hanks, Orloff, Yost a Darryl Frank.