Brutální Nikita: Hvězda kultovního seriálu měla v Hollywoodu smůlu a tak raději sekla s herectvím úplně

Brutální Nikita: Hvězda kultovního seriálu měla v Hollywoodu smůlu a tak raději sekla s herectvím úplně
Brutální Nikita | Warner Bros.
A paradoxně za to mohla zmíněná Brutální Nikita. Wilson se narodila 18. listopadu 1970 v Austrálii a poprvé na sebe upozornila jako modelka. V roce 1991 se přestěhovala do Los Angeles, kde vystudovala herectví v divadle Circle Actors a po pěti letech studií získala několik malých rolí. V roce 1996 začal Joel Surnow připravovat seriálovou verzi hitu Brutální Nikita Luca Bessona a Wilson na konkurzu převálcovala stovky dalších uchazeček.
Brutální Nikita
Brutální Nikita | Warner Bros.
Seriál se stal ihned po svém uvedení celosvětovým hitem a byl to přesně takový ten druh startovní čáry, která může někomu jako Wilson zažehnout hvězdné zítřky. Jenže nabídka přišla příliš brzy. Konkrétně měla Wilson před sebou natáčení čtvrté řady, když ji oslovili producenti prvních X-Menů (ano, těch, kteří společně se Spider-Manem do velké míry odstartovali moderní vlnu komiksových filmů), aby si zahrála Jean Greyovou. Wilson o roli ohromně stála, ale televize ji odmítla vyvázat ze smlouvy a současně nechtěla umožnit, aby najednou natáčela film i seriál. Wilson tak musela postavu přenechat Famke Janssen, jež si na ní vystavěla slušnou kariéru.
A tady se začínají informace trochu rozcházet (respektive si musíme domýšlet). Konkrétně jde o to, že když televize odmítla Wilson uvolnit pro X-Meny, herečka zase odmítla podepsat smlouvu na další série. Nikita tak měla čtvrtou sezónou skončit a Wilson se údajně svým odmítavým postojem zapsala na černou listinu Hollywoodu. Pak se ale do věci vložili zapálení fanoušci show, sepsali petici za její pokračování, ta byla vyslyšena a vznikla ještě zkrácená závěrečná pátá řada. Je otázkou, jak se povedlo Wilson udržet před kamerou (vzhledem k jejímu postoji), ale dost možná se jí zkrátka jen zželelo fanoušků, kteří s extrémním zapálením bombardovali vedení televize. A nebo byla k natáčení dotlačena nějakým háčkem ve smlouvě.
Liga výjimečných
Liga výjimečných | 20th Century Fox
Přesto se zdálo, že za promarněnou šanci v podobě X-Menů najde Wilson adekvátní náhradu. V roce 2003 totiž získala jinou komiksovou roli - Minu Harkerovou v Lize Výjimečných. Snímek měl fantastickou předlohu, Seana Conneryho v hlavní roli a bohužel z toho vzešel proslulý propadák a jediná větší filmová role, jakou Wilson kdy hrála. Poté už se dostávala jen k nevýrazným projektům (případně malým rolím) a v roce 2015 s herectvím nadobro sekla. Není se čemu divit. Vyjma Brutální Nikity se jí jinde nedařilo.
Od roku 2012 se Wilson věnovala návrhu a prodeji spodního prádla (na trh uvedla vlastní značku), obchod nicméně loni musela zavřít. Co dělá nyní, to se můžeme jen dohadovat. Návrat k herectví ale podle všeho neplánuje.
A pokud vás zajímá, jak dnes Wilson vypadá, máme jen tři roky staré foto z jejího twitterového účtu (v poslední době není na sociálních sítích bohužel moc aktivní).