Vůbec první český režisér prorazil mezi seriálovou elitu. Na Dušičky bude "veselo"

Vůbec první český režisér prorazil mezi seriálovou elitu. Na Dušičky bude "veselo"
Haunted | Netflix
Natáčelo se ve filmových ateliérech Prague Studioszkraje roku 2018 a exteriérech v okolí Prahy, například ve vybydlených domech, na lesním hřbitově, ve vile v Králově Dvoře nebo na Okoři. Seriál produkovali společnosti Propagate a Milk and Honey Pictures.
Jan Pavlacký
Jan Pavlacký
Haunted je historicky prvním seriálem z produkce amerického gigantu Netflix Original, který vznikal v české produkci a s českými tvůrci. Na jeho realizaci se vedle režiséra a scenáristy Jana Pavlackého podíleli také kameraman Marek Dvořák, filmový architekt Martin Martinec, kostýmní návrhář Josef Čechota a umělecká maskérka Ilaria Zamprioli. Vedle anglických a amerických herců žijících v České republice si v seriálu zahrály také české herečky Eliška Křenková, Kamila Trnková, herci Oskar Hes, Jiří Roskot, Jacob Erftemeijer a další.

Haunted: Trailer

Haunted (2018): Trailer
Seriál Haunted kombinuje realitu s mrazivým napětím filmového hororu, divákům zprostředkovává autentické příběhy lidí, kteří zažili dramatické události často doprovázené nevysvětlitelnými a nadpřirozenými jevy. Každá epizoda má uzavřený děj, skuteční aktéři se ocitají v rolích vypravěčů, jejichž vzpomínky doplňují hrané pasáže. Seriál je určen primárně pro americký trh a premiéru bude mít stylově – pár dní před letošním svátkem Halloween.
0c707f92
Z natáčení seriálu Haunted. Jan Pavlacký vpravo. | Milk and Honey Pictures
„Celý projekt byla ohromná výzva, od počátečního, velmi náročného, výběrového řízení až po samotnou realizaci. Nicméně nejen pro mě, ale troufám si říct, že i pro celý štáb to byla úžasná příležitost natáčet pro tak významnou společnost, jakou Netflix je,” říká režisér Pavlacký. „Dle prvních reakcí se zdá, že se nám zadařilo nad očekávání dobře. Osobně pak za největší úspěch považuji fakt, že seriál vznikal přímo pro americký trh a ačkoliv se natáčelo v České republice příběhy jednotlivých dílů se odehrávají výhradně v USA.” Každá epizoda se dle autorových slov nese v odlišném žánru: od realistického thrilleru po klasický horror či příběh s prvky sci-fi. Filmaři se též odvážně pouštěli do rozličných stylizací a žánrových her.
Jan Pavlacký studoval režii na Scuola Nazionale del Cinema v Římě, praktické zkušenosti sbíral jako asistent režie na mnoha zahraničních produkcích realizovaných v České republice. Na svém kontě má řadu reklam, spotů, hudebních videoklipů. Jeho krátký film BKA 49-77 (2012), který napsal a režíroval, měl premiéru na filmovém festivalu v Nashvillu v roce 2013, následně byl vybrán na další prestižní festivaly. Na MFF v Londýně společně s nominací na nejlepší film získal ceny za nejlepší scénář a nejlepší kameru.
a44fad09
d5ca5014