Martin Scorsese roztáčí Vinyl. Na seriálu HBO se podílel scenárista Rodiny Sopránů a Mick Jagger.

Martin Scorsese roztáčí Vinyl. Na seriálu HBO se podílel scenárista Rodiny Sopránů a Mick Jagger.
Herec Bobby Cannavale. | Niko Tavernise/HBO
Hudebně-dramatická série Vinyl pojednává o New Yorku sedmdesátých let, kdy se pařilo na všech frontách. Drogová a sexuální "revoluce" přinesla své plody spolu s novými hudebními žánry "punk", "disco" a "hip-hop". Diváci budou revoluční dobu sledovat očima šéfa vydavatelského domu Richieho Finestry (Bobby Cannavale - Ant-Man, Špión, Impérium - Mafie v Atlantic City), který se snaží udržet při životě svou společnost. V dalších rolích se představí například Olivia Wilde, Ray Romano nebo James Jagger, syn Micka Jaggera, výkonného producenta série. Pilotní díl seriálu, na jehož upoutávku se můžete podívat níže, režíroval proslulý Martin Scorsese, velký milovník hudby. Pod scénářem je podepsán další uznávaný autor, Terence Winter (Rodina Sopránů, Impérium - Mafie v Atlantic City, Vlk z Wall Street).

Upoutávka na Vinyl:

Fanoušci hudby se mají na co těšit. V prvním dílu se objeví skupina New York Dolls, jejíž věhlas se z "velkého jablka" přenesl na Britské ostrovy a inspiroval budoucí "hvězdy" punku, Sex Pistols. Vzhledem k tomu, že jsou do projektu zapojeni Scorsese, Winter a Jagger, dá se očekávat, že nepůjde o pouhou stylizovanou fasádu, která pro nostalgiky oživuje přes 40 let staré události.
Víte, že...
...režisér Martin Scorsese natočil již několik úspěšných snímků, adorujících velikány rockové hudby? No Direction Home: Bob Dylan (2005) se promítal i u nás. Českými kiny taktéž prolítlo jedinečné koncertní vystoupení Shine a Light (2008), záznam newyorské show Rolling Stones. V roce 2011 vzdal Scorsese hold Beatleovi v pozadí snímkem George Harrison: Living in the Material World. Všechny filmy stojí za pozornost.