US tržby: Chudé čekání na Hobita a zklamání z návštěvy pyramidy

US tržby: Chudé čekání na Hobita a zklamání z návštěvy pyramidy
Třetí víkend, propad o 62% a výsledné domácí tržby čtvrt miliardy dolarů. Nechápejte mě špatně - co by za to jiné blockbustery daly. Dvojka ale dokázala vydělat 424 milionů dolarů a od první části Síly vzdoru se neočekávalo nic menšího. Inu, fanoušci jsou možná vděčná nákupní síla, i oni ale poznají, kdy na ně studio šije levou, aby "jen vydělalo" (v tomhle případě násilnými rozdělením na dva díly, kdy se v tom prvním nic nestane).
Druzí zůstali Tučňáci z Madagaskaru, kteří mají vlastní problémy. Animáky zpravidla padají pozvolna, protože na ně vyráží celá rodina. Tučňáci tenhle model nekopírují. Oproti minulému víkendu se propadli o 56% a aktuálně mají z US kin chabých 49 milionů. To je hodně málo pro kousek, co stál 132 mega. Ze zbytu světa nicméně již přistála skoro stovka, takže si na své studio přijde. O úspěchu Madagaskaru si ale černobílá čtyřka může nechat jen zdát.
Tučňáci z Madagaskaru
Do TOP10 se dostal nakonec jediný nováček a ještě je to Pyrrhovo vítězství. Jde o horor z produkce Alexandrea Ajy The Pyramid, který se z trailerů jevil jako slibná žánrová jízda. Výsledek je bohužel odstrašující ukázkou amatérismu a zbytečnosti, což vedlo na Rottentomatoes k děsivému hodnocení 7% a k umístění až na devátém místě s 1.3 miliony v TOP10. V českých kinech nejspíš do útrob pyramidy nevyrazíme, ale není o co stát.
Tenhle víkend se zkrátka nic moc v amerických kinech nedělo. Skoro to vypadá, že se všichni šetří na premiéru Hobita, která je však až příští týden (tedy později, než například u nás). Počáteční odhady mu slibují pohádkové tržby. Uvidíme, zda s jeho nástupem skutečně chytnou kina druhé dech.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.