Podívejte se na alternativní konec Wolverinea, v němž dostane hrdina klasický žlutý kostým

Podívejte se na alternativní konec Wolverinea, v němž dostane hrdina klasický žlutý kostým
Těch důvodů, proč nemít nového Wolverinea rád, je bohužel víc než míň. Největším "háčkem", který se zaryl fanouškům nepříjemně hluboko pod kůži, je už samotná zápletka, která z Wolverinea udělá na nějakou dobu smrtelníka. Což je přesně to, co u tohohle božana s drápy nepotřebujeme vidět (dvakrát tolik, když váhá s vlastní existencí a nechce kosit nepřátele po stovkách). Bohužel i sebedravější akční scény trpěly v případě kinoverze přístupností pro teenagery. Na světě už je nicméně i prodloužená - a necenzurovaná - verze a máme dobrou zprávu: Je to lepší! MNOHEM lepší. Nečekejte vyložené hody, ale konečně Wolverineovy drápy nadělají nějakou tu paseku (o tom, jak moc pěkně "čistí" nepřátele sněžná rolba, nemluvě!).
Prodloužený sestřih každopádně nabízí nejen o něco drsnější akci, ale i pár vyloženě povedených změn (jednou třeba Mariko zachrání Wolverineovi život, dále stojí za zmínku dokonale ikonické zapálení doutníku). Ani do prodloužené verze však nakonec Mangold nedal scénu, na kterou fanoušci komiksu čekají od chvíle, kdy si Jackman poprvé nechal narůst vousy:
V obou verzích (kino i prodloužené) končí scéna předtím, než Yukio předá kufřík se speciálním kostýmem. A já se ptám: PROČ?! Proč proboha tahle scéna aspoň v jedné verzi není? Možná se tvůrci báli, že by jí dali slib, který by do budoucna nebyl naplněn (=že by ho Wolverine poté nenosil).
Za mě každopádně spálená šance na naprosto stylový konec, díky němuž by (minimálně fanoušci) vzali nového Wolverinea trošičku víc na milost. Škoda...