Žena terminátora si políčí na Usámu Bin Ládina

Žena terminátora si políčí na Usámu Bin Ládina
Smrt čeká všude | Summit Entertainment
Smrt čeká všude
Smrt čeká všude | Summit Entertainment
Nejde jen o snímek vynucený nedávnými událostmi, během kterých byl Ládin zabit týmem zvláštních amerických sil při cílené operaci ve svém luxusním domě u Abbottábádu. Původní scénář k filmu napsal Mark Boal dávno předtím, než došlo ke smrtelnému dopadení Ládina. Příběh se zaměřuje na členy týmu, kteří mají za úkol nechvalně proslulého muže dopadnout. Jak končil scénář původně se nyní můžeme jen dohadovat. Po Ládinově dopadení došel přepisu, který obsahuje "smrtelné" dovršení událostí.
Vzhledem k tomu, jak pěkně vyšla spolupráce Boala s Bigelow u Smrt čeká všude (on byl oceněn pro nejlepší scénář, ona pro režii), je celkem pochopitelné, že se ti dva hodlají setkat i u téhle kontroverzní látky.

Žena mezi muži

K-19: Stroj na smrt
K-19: Stroj na smrt | 2002 Paramount Pictures
Bývalá manželka Jamese Camerona léta platila za jedinou ženu v Hollywoodu, která dokáže plnohodnotně fušovat mužům do režisérské profese. Finanční úspěch se jí ale vyhýbal. Pomineme-li Bod zlomu s Keanu Reevesem a Patrickem Swayzem, byly všechny ostatní filmy Bigelow propadáky (a to včetně ponorkového dramatu K-19: Stroj na smrt s Harrisonem Fordem a Liamem Neesonem v hlavních rolích).
Drama Smrt čeká všude se také nestalo megahitem, střídmý 15milionový rozpočet se ale tvůrcům bez problémů vrátil (a k tomu řada prestižních cen). Bude zajímavé sledovat, zda se "Ládin" tomuto úspěchu dokáže vyrovnat.