Monstrum Roberta Zemeckise

Monstrum Roberta Zemeckise
O dramatu Flight, ve kterém zdrogovaný Denzel Washington zachrání jako pilot celé letadlo a pak ho bude tížit svědomí, jsme vás již informovali. Tady je ruka v rukávě. Také je ve hře snímek podle panáčku od Matella, ve kterém by měl hlavní roli hrát Tom Hanks (neděláme si srandu). K „matellovce“ se Zemeckis zatím nevyjádřil. A nyní jeho jméno krouží i okolo příběhu hrdiny občanské války Paula Jonese ve filmu Here There Be Monsters.
Snímek má údajně vycházet ze skutečného Jonesova života, čemuž se ale po přečtení nástřelu nechce moc věřit. Posuďte sami: Jones je pověřen úkolem prověřit záhadné mizení lodí během plavby po oceánu. Všichni podezřívají Brity, ale Jones místo toho najde se svou výzkumnou posádkou gigantického plaza. A pak přijde boj o život, který by měl stát za to.
Scenáristou projektu je Brian Helgeland (Odplata, Muž v ohni), což je dost šikovný krejčí, aby ustál podobně přepálenou zápletku. Na „podle skutečných událostí“ bych ale v tomhle případě, být studiem, opravdu nehrál.