O Lidice je zájem v USA i Asii. Dotočí se proto atentát na Heydricha!

O Lidice je zájem v USA i Asii. Dotočí se proto atentát na Heydricha!
České hvězdy na téma Lidice
Lidice
Petr Nikolaev byl v nelehké pozici. Doslova na poslední chvíli přebíral projekt, který kompletně připravoval někdo jiný.
Hrozně si vážíme toho, že ještě před uvedením filmu o něj projevili zájem distributoři nejen ze Spojených států, ale i z asijských zemí,“ říká Dvořák s tím, že se tak dotočí scéna, která v původním scénáři sice byla, ale potom kvůli nedostatku finančních prostředků vypadla. Pozdní dotáčka prý nijak neovlivní datum slavnostní premiéry, která byla stanovena na 31. květen 2011.
Hvězdy českého popu na soundtracku Lidic
o-lidice-je-zajem-v-usa-i-asii-dotoci-se-proto-atentat-na-heydricha-4
Pohřeb Reinharda Heydricha byl velkolepý. Svítící petřínská rozhledna bude v postprodukci upravena
O zfilmování jednoho z nejkrvavějších mezníků moderních českých dějin usilovala v uplynulých desetiletích řada mimořádných tvůrců, mj. Martin Frič či Miloš Forman, látka se však zdála zakletou. Loni, doslova pár měsíců před první klapkou, musela kvůli zdravotním problémům z projektu odstoupit i režisérka Alice Nellis. Její místo a téměř kompletní herecké obsazení převzal Petr Nikolaev (Báječná léta pod psa, ...a bude hůř). I proto jsou očekávání spojená s tímto filmem opravdu mimořádná.
o-lidice-je-zajem-v-usa-i-asii-dotoci-se-proto-atentat-na-heydricha-1
České hvězdy na téma Lidice
Všechny nedočkavce může částečně uspokojit soundtrack Lidice, který bude k dostání v trafikách PNS už od 7. května za 69 Kč. Nejde přímo o hudbu z filmu, ale o projekt, který má téma přiblížit nejmladší generaci. Písničky na CD nazpívali mj. Lucie Bílá, Aneta Langerová, Jan Budař, Michal Hrůza, Divokej Bill, Xindl X, Vypsaná Fixa, Dan Bárta a další hvězdy české pop music. Bonusem cédéčka bude poukaz na volnou vstupenku na film Lidice v síti kin CineStar.