Remake Total Recall za rohem

Remake Total Recall za rohem
Total Recall | TriStar Pictures
Arnold Schwarzenegger
| TriStar Pictures
Pokud máte chuť začít psát rozzuřený dopis filmovému studiu, hned zkraje vás zarazíme. Ne že bychom fandili předělávkám kultovních filmů, ale je bez debat, že zrovna Total Recall může díky novodobým technologiím remake ustát. Jeho režii navíc dostal na starost Len Wiseman (Smrtonosná past 4.0) a k dispozici má pěkných 200 milionů dolarů. Pro neznalé připomeňme příběh, který se odehrává v roce 2084. Hlavní hrdina Douglas Quaid (v původní verzi ztvárněný Arnoldem Schwareneggerem) má noční můry o Marsu. Využije proto nezvyklých služeb cestovní kancelře Total Recall, která nabízí dovolenou formou implantovaných vzpomínek.
Quaid si vybere dovolenou na Marsu jako tajný agent a ukáže se, že již jednou implementací prošel. Netrvá dlouho a začne mu jít o život. Brzy poté zjišťuje, že se kdysi na Marsu zapletl do odboje proti tyranskému guvernérovi Cohaagenovi. Protože si nic z toho nepamatuje, vydá se Quaid na Mars, aby odhalil celou pravdu o svém životě.
Colin Farrell
Narostou Farrellovi elfí uši? To si herec právě rozmýšlí. | FilmDistrict
Natáčení remaku začne 15. května v Torontu a do hlavní role byl potvrzen Colin Farrell. Producent Neal Moritz taktéž k natáčení dodal, že se bude remake více držet předlohy Philipa K. Dicka a nebude se odehrávat ve vesmíru, což je výrazný odklon od původního filmu. To je ale možná jenom dobře - aspoň nebude mít člověk tendenci tolik srovnávat. A snímek mimochodem nebude 3D, i když se o tom nějakou dobu spekulovalo.
UPDATE 23.4: Jednou z nejpodstatnějších postav originálu byla Lori v podání tehdy mladičké Sharon Stone, která se (kulatně řečeno) nechovala jako nejvzornější manželka. Dlouhou dobu se spekulovalo, že si ji v nové verzi střihne Diane Kruger nebo Kate Bosworth. Obě mají ale smůlu. Len Wiseman si vybral svou ženu Kate Beckinsale. Sice protekce, ale Kate je kus pěkné baby, která se v akci umí velmi dobře otáčet, tak proč ne.