Vítejte zpět v Silent Hillu!

Vítejte zpět v Silent Hillu!
vitejte-zpet-v-silent-hillu-1
V pokračování velmi dobře přijatého Silent Hillu (viz recenze na kartě filmu) doufali fanoušci ihned po premiéře jedničky. Scenárista Roger Avary byl plný optimismu a na všechny strany trousil, že má k tématu ještě hodně co říct. Aby také ne – původně měl scénář pro tříhodinový film, ve kterém nebyla jediná mužská postava. Studiu bohužel přišlo s tím, že je scénář příliš "lady" a málo pochopitelný, a tak se škrtalo a dopsaly se scény se Seanem Beanem (=nejnudnější pasáže jedničky). Hodně vyhozeného materiálu přirozeně mohl Avary zúročit ve dvojce. Jenže když se konečně začaly hýbat ledy, skončil Avary na rok ve vězení (způsobil smrt svého přítele, když havaroval s automobilem při rychlosti nad sto mil za hodinu). Od té doby visel nad druhým Silent Hillem otazník. Producent Don Carmody nyní dohady ukončuje – dle jeho slov začne natáčení dvojky již letos v Torontu.
Jednička je geniální ze tří důvodů. Režisér Christophe Gans perfektně zachytil atmosféru předlohy, scenárista Roger Avary dokázal dodat věrný filmový otisk hry a Radha Mitchell byla nejlepší žánrovou hrdinkou od Ripleyové. Zatím se bohužel nemluví o návratu ani jednoho z nich. Carmody konkrétního scenáristu neuvedl a je nepravděpodobné, že by Avary dvojku látal ve vězení. Gans zřejmě nebude mít čas, neboť má rozdělané hned dva projekty a Radha Mitchell se s největší pravděpodobností také nevrátí (pokračování hry má totiž vždy nového hrdinu). Carmodyho prohlášení, že by měla být dvojka „přístupnější publiku“, navíc trochu děsí. Bylo by velmi smutné, kdyby se z inteligentní nekompromisní herní adaptace stala tuctová hororová teenagerovská vybíjená v popelovém městě.
Víte že?...
... aby měli herci při natáčení prvního Silent Hillu co nejlepší představu o atmosféře předlohy, nechal režisér Gans vybavit karavan každého z nich videoherní konzolí s původním Sillent Hillem? Některé z herců pak bylo téměř nemožné od hry odtrhnout.