Nová Fantastická čtyřka obsadila zásadní komiksovou postavu. Odhaluje tím nového záporáka?

Nová Fantastická čtyřka obsadila zásadní komiksovou postavu. Odhaluje tím nového záporáka?
Fantastická čtyřka: Silver Surfer | Twentieth Century Fox
Už několik týdnů víme, že hlavní role v nové Fantastické čtyřce ztvární Pedro Pascal (Reed Richards), Vanessa Kirby (Sue Storm), Joseph Quinn (Human Thorch) a Ebon Moss-Bachrach (Thing). Společně by pak měli prolomit smůlu, které se tato značka v celovečerních verzích prozatím nevyhnula, a zároveň být novým impulsem pro skomírající MCU. Fanoušci i producenti totiž doufají, že právě zapojení Fantastické čtyřky či X-Menů a Deadpoola dá komiksovému univerzu po letech problémů a propadáků opět potřebnou novou krev. Tu nyní bude v chystaném blockbusteru prezentovat i další významná postava.
Fantastic Four
Fantastic Four
AI
72%
Ve Fantastické čtyřce se tak objeví také Silver Surfer, „stříbrný“ obyvatel z planety Zenn-La, který se ovšem proto, aby uchránil svůj domov před zničením, stal pomocníkem vesmírného záporáka Galactuse, jemuž pomáhá najít světy, které bude moci pozřít. V komiksech se jedná o antihrdinu, který se právě po setkání s Fantastickou čtyřku rozhodne Galactuse zradit a následně se vykoupit ze svých činů. V komiksech se jedná o velmi populární postavu, která se už na velkém plátně objevila ve snímku Fantastická čtyřka a Silver Surfer (z roku 2007) a zahrál si ji Doug Jones, hlas mu však propůjčil Laurence Fishburne.
Nová verze postavy půjde trošku jiným směrem. Dočkáme se totiž ženské komiksové inkarnace Shalla-Bal, kterou podle serveru Deadline ztvární Julia Garner. Mladá herečka je považována za jeden z největších nastupujících talentů a upozornila na sebe zejména vedlejší rolí v oceňovaném seriálu Ozarka také v Neskutečné Anně. Fantastická čtyřka pak bude jejím zásadním krokem do blockbusterových vod, v nichž by se však vzhledem ke svému talentu rozhodně neměla ztratit. Původně se spekulovalo, že se role Silver Surfera chopí daleko hvězdnější Anya Taylor-Joy, ani Garner by však z hereckého hlediska zklamat neměla.
Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Fantastická čtyřka: Silver Surfer | Twentieth Century Fox
Příchod Silver Surfera navíc logicky značí, že bychom se mohli dočkat právě i Galactuse, jednoho z nejmocnějších záporáků celého MCU. Ten by tak mohl být teoreticky hlavní zápornou postavou nejen nové Fantastické čtyřky, ale také dalších fází MCU, které po problémech Jonathana Majorse už v podstatě vyškrtlo Kanga ze svých dlouhodobých plánů a hledá nového arcilotra. Galactus by byl na tuto pozici jistě vhodným kandidátem. Nechme se překvapit, zda tuto možnost Marvel v dohledné době potvrdí.
Podívejte se také na žebříček nejlepších komiksových filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Deadline, Marvel