„Nejdou dělat donekonečna.“ Gwyneth Paltrow se opřela do komiksovek, které ji živily

„Nejdou dělat donekonečna.“ Gwyneth Paltrow se opřela do komiksovek, které ji živily
Gwyneth Paltrow jako Pepper Potts | Marvel Studios
Role partnerky Tonyho Starka jménem Pepper Potts pomohla Paltrow roku 2008 restartovat uvadající kariéry a celkem se v této uloze pod hlavičkou MCU objevila hned sedmkrát. Za zmínku stojí, že za poslední dekádu a půl se objevila jen v pěti dalších snímcích, takže opravdu Marvel byl v podstatě jejím zdaleka nejpodstatnějším zaměstnavatelem. Herečka si však od figury Pepper a celého MCU udržovala odstup a dle některých mediálních vystoupení se zdálo, že s touto značkou vlastně nechce mít nic moc společného.
Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow

Herečka, Účinkující

V nové epizodě youtubového pořadu Hot Ones, v němž celebrity trpí během pojídání pálivých omáček, se Paltrow o komiksových filmech opět rozpovídala. Moderátor Sean Evans zmínil oscarovou řeč oceněného scenáristy Corda Jeffersona, v níž autor Americké fikce vyzval hollywoodské producenty, aby namísto jednoho předraženého blockbusteru natočili spoustu filmů s menším rozpočtem, v nichž by se mohli uplatnit mladí tvůrci. Paltrow odvětila, že chápe snahu studií vydělat na vysokorozpočtových superhrdinských snímcích, ale dodala, že „jich jde udělat jen omezené množství na to, aby stále působily originálně. Přesto se studia stále snaží zasáhnout co nejvíce lidí, což je často na úkor kvality, působivosti či upřímnosti.“
„Díky těmto filmům jsem se stala opravdovou herečkou a občas lituji, že leckteré filmy, které jsem dělala v 90. letech, by se dnes už nenatočily. Když je ve hře méně peněz, můžete dělat rozmanitější umění, tvůrci se mohou autentičtěji vyjádřit a natočit filmy takové, jaké chtějí. A ty pak s lidmi rezonují více,“ dodala.
Gwyneth Paltrow jako Pepper Potts
Gwyneth Paltrow jako Pepper Potts | Marvel Studios
Hlas Gwyneth Paltrow ve filmovém průmyslu nemá momentálně takovou váhu, jako když si na superhrdinské snímky stěžují Martin Scorsese, Christopher Nolan a další aktivní, oceňovaní filmaři, přesto se jedná o další ukázku toho, že komiksovky se už leckomu zajídají. Soudě dle tragických tržeb nedávné Madam Web i neuspokojivých výsledků posledních marvelovek je tedy spousta diváků a divaček s Paltrow na jedné lodi.
Podívat se na náš žebříček nejlepších komiksových filmů ale dle libosti můžete.
Zdroje: YouTube, Far Out