Pepek námořník se dočká nového filmu. Poslední pokus s Robinem Williamsem dopadl neslavně

Pepek námořník se dočká nového filmu. Poslední pokus s Robinem Williamsem dopadl neslavně
Pepek námořník | Gold Key Entertainment
Pepka nejčastěji vídáme po boku hubené partnerky Olivy Ojlové a ve sporu s brunátným Blutem, což ústí v sérii bláznivých groteskních skečů. Málokterá mediální franšíza to v minulém století zvládala účelněji a hrdina pasoucí se na špenátu, z něhož čerpá nadlidskou sílu, zůstává idolem i pohromou pro všechny děti u televizí, respektive u jídelního stolu. Nová verze má být podle Variety drahým celovečerákem pro masy, čímž se trochu odliší od Altmanova rozporuplně přijatého díla.
Režisér oceňovaných autorských filmů jako M*A*S*H či Nashville si uměl postavit hlavu a tvrdošíjně trvat na svém, což se do nesourodé a žánrově rozutíkané adaptace promítlo. Tržby v hodnotě 49 milionů dolarů dostatečně zamázly dvacetimilionový rozpočet, ale kritici se na šišlajícího Williamse moc netvářili a nadšením posléze neoplýval ani slavný herec. Přiznal, že roli přijal na popud tehdejšího představitele Supermana Christophera Reeva a že toho později litoval. „Musel jsem to dvakrát předabovat, nebylo mi rozumět. Zněl jsem jako zabijácká velryba prdící ve větrném tunelu,“ procvičil Williams slovní asociace v rozhovoru pro Rolling Stone.
Pepek námořník (1960)
Pepek námořník (1960) | Gold Key Entertainment
Snímek, v němž Pepek pátrá po otci, ale má své věrné fanoušky. Ti už jsou většinou odrostlí a moderní adaptace se pokusí látku aktualizovat. Především seriál z roku 1960 je legendou, ale vyjma něj už špenátový guru na televizních obrazovkách moc nezazářil. Přesto se na něj nezapomnělo a Caleo, jenž s Lucem Bessonem napsal akční komedii Mafiánovi, může začínat v podstatě od píky. O příběhu zatím nekolují žádné bližší informace a internetový ring je volný pro debatu, kdo by si měl Pepka zahrát tentokrát. Jméno Ryana Goslinga přitom po loňské Barbie možná vyskočí automaticky.
Podívejte se také na žebříček nejlepších animovaných seriálů podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Variety