Akční nářez roku? Konkurence Johna Wicka bere dech v našlapaném traileru

Akční nářez roku? Konkurence Johna Wicka bere dech v našlapaném traileru
Boy Kills World | Lions Gate Films
Debutující režisér Moritz Mohr si projekt sám zařídil, když svou krátkou previzualizaci s úspěchem promítl zástupcům produkčních společností Raimi Productions a Vertigo Entertainment. V traileru zaujmou různé inspirační zdroje a balanc mezi retro nostalgií a futuristickou kulisou, přičemž na komické vlně se noříme do světa filmových akčňáků se současnou choreografií a převážně osmdesátkovou estetikou.
Boy Kills World
Boy Kills World
68%
Příběh sleduje bezejmenného protagonistu nazvaného Boy (Chlapec), jemuž šéfka zločinecké dynastie Hilda Van Der Koy (Janssen) vyvraždí celou rodinu a uvrhne jej na stezku osamělého mstitele. Oněmělý hrdina nabírá fyzičku v lesním úkrytu u mistra bojových umění, osvojí si vnitřní hlas podle své oblíbené arkádové videohry a nakonec se spolčí s hrstkou odpadlíků. A mimo jiné bojuje o život v jakési obnově Hry na oliheň, již šílená záporačka popisuje jako proces „vyřazování“.
Boy Kills World měl premiéru na podzimním festivalu v Torontu a získal převážně kladné ohlasy. Přichází v době, kdy osobité akční koncepty znovu dobývají kina a zásluhou Johna Wicka je můžeme považovat za plnokrevné filmové umění. Mohrův bláznivý debut aplikuje prazákladní dějový nástroj v podobě pomsty, kterou však inovativně zabaluje do pokleslého sociálního komentáře s extravagantními kulisami a hrdinou, jenž z pusy nevypustí ani slovo.
Boy Kills World: 1. trailer | Lionsgate
Billu Skarsgårdovi ostatně vždy stačil jeho upřený pohled, jímž strašil dětské protagonisty hororu To coby Pennywise a mírně snad zneklidnil i Keanu Reevese ve čtvrtém Johnu Wickovi. Třiatřicetiletý švédský herec rovněž dokončil práce na hororu Nosferatu, který režisér Robert Eggers (Čarodějnice) natáčel v Praze, a naváže na tragicky zabitého Brandona Lee v očekávané nové verzi Vrány od Ruperta Sanderse (Sněhurka a lovec). Pro Boy Kills World se dostal do okázalé formy, musí ostatně dostát přímočarému názvu a nově i řízné upoutávce, která slibuje ještě odlehčenější variantu bombastického Opičího muže, zahajujícího plenění kin už 4. dubna.
Produkující Raimi, jenž dohlíží na sérii Evil Dead, by měl zaručit brutálnější akci a břitký černý humor, což trailer jen podtrhuje. Slavit zatím mohou také fanoušci a fanynky komediálně-hororové série Všechno nejhorší, neboť skvělá Jessica Rothe konečně dostává další větší příležitost zachránit den svým tvrdošíjným charismatem. Zde nahradila původně obsazenou Samaru Weaving (Krvavá nevěsta), jíž účast znemožnila kolize v rozvrhu. Na konci dubna zřejmě dostaneme další vítanou akční injekci, která snad v žilách rozproudí zase novou žánrovou krev. Prostoru pro zábavu a překvapení zbývá v tomhle příběhu dostatek.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroj: ScreenRant