Prequel Čaroděje ze země Oz láká na muzikálovou událost sezony a popovou hvězdu

Prequel Čaroděje ze země Oz láká na muzikálovou událost sezony a popovou hvězdu
Wicked - Part One | Universal Pictures
Filmová verze fantasy muzikálu Wicked je adaptací 20 let starého a nepřekvapivě značně úspěšného divadelního muzikálu. A ten zase vychází z románu z 90. let, jenž rozpracoval některé postavy a motivy ze slavné knihy Lymana Franka Bauma ze začátku 20. století, podle níž roku 1939 vznikl i věhlasný film. Transmediální řetězec rozličných adaptací je tedy poměrně složitý, podstatný je však hlavně fakt, že se jedná o v zámoří značně populární řadu děl.
V centru dění jsou zde postavy Glindy Upland a Elphaby Thropp, které v mládí přicházejí do země Oz. Postupem času se z nich stanou Hodná čarodějnice z Jihu a Zlá čarodějnice ze Západu, které už známe z Dorotčina putování v rámci Čaroděje ze země Oz. Wicked je tedy prequelem Čaroděje ze země Oz a mapuje události, jež nečekanému příletu Dorotky z Kansasu předcházely.
Wicked: Part One
Wicked: Part One
AI
64%
V hlavních rolích dvou čarodějnic se představí Cynthia Erivo a popová hvězda Ariana Grande, dále se můžeme těšit třeba na Michelle Yeoh či Jeffa Goldbluma. Natáčet se začalo už na konci roku 2022, do zahájení hollywoodských stávek se však náročnou produkci dokončit nepodařilo, a tak se poslední záběry pořídily až letos v lednu.
Režisérem je Jon M. Chu, známý hlavně díky nečekanému hitu Šíleně bohatí Asiati z roku 2018, podepsán je i pod druhými Podfukáři (2016) nebo Životem v Heights (2021). Scénář napsala Winnie Holzman, spojená především se zapadlou seriálovou kultovkou Tak tohle je můj život (1994-95).
Wicked: Part One: teaser trailer | Universal Pictures
Kvůli rozsahu zdrojového materiálu se tvůrci rozhodli příběh rozdělit do dvou částí. První Wicked se do kin proto dostane na konci listopadu a souběžně chystaný druhý díl uvidíme přesně o rok později. Zatím se můžete podívat na náš žebříček nejlepších filmových muzikálů.
Zdroj: Deadline, Wikipedia