Jumanji 2: Původní scénář by spustil chaos v Bílém domě a z Robina Williamse udělal mluvící žábu

Jumanji 2: Původní scénář by spustil chaos v Bílém domě a z Robina Williamse udělal mluvící žábu
Jumanji | Sony
Dlouho jsme si mysleli, že buď Williams nebo studio prostě neměli o pokračování zájem. Jak ale nedávno prozradil autor knižní předlohy Chris Val Allsburg, dvojak byla v plánu a měla přímo navazovat na konec původního filmu, v němž dvě dívky na pláži prokletou deskovou hru objeví.
Jumanji
Jumanji
77%
Podle Allsburga se pokračování, které vznikalo pod pracovním názvem Jumanji: Bílý dům, mělo na začátku odehrávat poblíž této pláže, která by se záhy ukázala jako francouzská Omaha. A teď to začne být divoké: prezident Spojených států amerických by tam zrovna byl na návštěvě při příležitosti výročí Dne D, Jumanji by si odvezl a následoval bych chaos v Bílém domě a v Kongresu.
„Měli tam nějaké šílené věci. Myslím, že tam byla gorila, která šplhá na Washingtonův památník jako pocta King Kongovi,“ řekl Van Allsburg s tím, že snímek měl do velké míry spoléhat na CGI, přičemž by například nechybělo ani to, že by zvířata měla prohozená části těl. A ještě zvláštnější byl plán pro původní hvězdu. „Robin Williams by musel být fyzicky na natáčení jen čtyři pět dnů, a to kvůli pár scénám na konci filmu. Jinak by tam figuroval jako hlas pro ukecanou žábu,“ dodal autor předlohy.
Jumanji
Jumanji | Sony
Studio se však rozhodlo pokračování odložit a nakonec vznikl až v roce 2005 duchovní nástupce s názvem Zathura: Vesmírné dobrodružství. Proč ke zrušení Jumanji 2 ve své době došlo, to se můžeme jen dohadovat. Již v době premiéry „jedničky“ byly však rozpačitě přijaté některé trikové sekvence, především ty se zvířaty. A studiu možná došlo, že vsadit právě na tento aspekt ve dvojce by k tehdejším technologickým omezením nejspíš nebylo nejrozumnější. Nakonec jsme se přímého pokračování dočkali až v roce 2017 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli. V té době byl již Williams dávno po smrti, snímek nicméně alespoň reflektoval existenci jeho postavy z původního filmu.
Všechny díly série Jumanji najdete v nabídce O2 TV (jednička jako jediná obsahuje pouze dabing, dvojka a trojka mají i české titulky). A zde je Kinobox žebříček nejlepších filmů na O2 TV.
zdroje: Joblo, Film Stories