Třetí Avatar už nenese semeno. Plánovaný vysmívaný titul se změní, ujišťuje producent

Třetí Avatar už nenese semeno. Plánovaný vysmívaný titul se změní, ujišťuje producent
Avatar: The Way of Water | Walt Disney Studios
Dávno před premiérou dvojky unikly na veřejnost podtituly všech plánovaných pokračování. Avatar: The Way of Water, kterého už máme za sebou, a pak Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider a Avatar: The Quest for Eywa. Přeložit si je můžeme (i když dvojka se žádného českého titulu nedočkala a v našich kinech byla uvedená s anglickým názvem) jako Nositel semene, Jezdec Tulkunů a Eywin úkol.
Avatar: The Way of Water
Avatar: The Way of Water
81%
Pokud jste sebou mírně cukli u Nositele semene, nemusíte se stydět – stejně dětinskou reakci měl celý internet. Jsme přece jenom lidi. A jestli si třeba myslíte, že musí jistě jít o nechtěný důsledek překladu a v angličtině to nezní ani zdaleka tak hloupě, tak vězte, že v tomto případě se v překladu nic neztrácí.
Avatar: The Way of Water | 20th Century Studios
Kdo zná příběh Avatara, samozřejmě chápe, co se Jamesi Cameronovi honilo v hlavě. Vypráví environmentální příběh o dalekém měsíci, jehož flóra a fauna jsou prostoupené tak pevně, že sdílí společné podvědomí, manifestující se jako božská bytost Eywa. Obyvatelé Pandory mají velmi vřelý vztah k přírodě a semeno vzácné rostliny se může stát pokladem, o nějž by se daly vést války. Kolonizátoři z planety Země navíc rádi likvidují posvátné stromy, které tedy může být zapotřebí obnovit.
Takže ano, racionálně chápeme, že James Cameron nechystá nejdražší pornografický megafilm všech dob. Ale to neznamená, že Nosič semene nezní směšně a absurdně. Přesto, pokud by někdo byl dost tvrdohlavý na to, aby si takový nápad u studia prosadil, byl by to Železný Jim.
Druhý Avatar je agresivně nádherný film. Opět posouvá hranice možného a vymyká se vší své konkurenci
Recenze14. 12. 2022
Druhý Avatar je agresivně nádherný film. Opět posouvá hranice možného a vymyká se vší své konkurenci
Cameronova pravá ruka a dlouholetý producent Jon Landau však nemá absolutně žádný smysl pro humor a musel se do toho začít montovat. Během právě probíhající hektické postprodukce se mu podařilo Camerona přesvědčit o změně názvu, jak informovalo Variety. „Můžu vám říct, že tohle nebude název trojky,“ řekl v rozhovoru pro server ComicBook.com, když promoval novou počítačovou hru Avatar: Frontiers of Pandora. „Cože, pořád to stojí na Wikipedii? No tak to budeme muset rychle změnit,“ dodal s úsměvem.
Potvrdil, že tento titul byl skutečně jednu dobu v jednání, ale k jeho jistě značné úlevě z něj sešlo. Ten nový nechce prozradit. Zatím si tedy pišme minus dvacet procent hodnocení konečného filmu, když jsou jeho tvůrci takoví srabi! S premiérou v prosinci 2025 máme stále počítat. Zatím se podívejte na nejlepší filmy z nabídky Disney+ podle databáze Kinoboxu, kde najdete i předchozí díly Avatara.
zdroje: Variety, ComicBook.com