Jak vypadá Naděje studentů FAMU? (VIDEO)

Jak vypadá Naděje studentů FAMU? (VIDEO)

Trailer

jak-vypada-nadeje-studentu-famu-video-1
Je vidět, že režisér Jan Kobler se svým týmem pečlivě nastudoval „západní styl střihu“ a poctivě podle toho učesal upoutávku na svou novinku. Trailer je úderný, nápaditý, postupuje v dějově logických krocích a i když je evidentně sestříhán z pouhých tří scén (ve dvacetiminutovém kraťasu jich pravděpodobně o moc víc nebude), ani na minutu nenudí. Může za to jak efektní vkládání běžeckých pasáží, tak vysoké nasazení herců, především pak Jirky Mádla, který znovu potvrzuje naprosto ojedinělou hereckou pozici v českém filmu (tak přirozený mladý talent je v našich končinách velmi vzácný). Těžko soudit, jaký bude výsledný film, trailer nicméně patří mezi ty nejlepší, které u nás kdy vznikly („zkušení profesionálové“ by se mohli od studentů učit). Jednoho skoro až zamrzí, že je to „jen“ studentský kraťas.
Hodnocení traileru: 90%

Zajímavosti z natáčení:

- Jirka Mádl den před první klapkou dokončil státnice. Tak strašně byl z toho nadšený, že onemocněl silnou akutní krátkodobou angínou a měl čtyřicítky horečky. V den natáčení si Mirek Etzler poškodil meniskus kolena a nemohl chodit. Vilma Cibulková si ten den zlomila prst na ruce. Celé se to tak zkomplikovalo, že se první den netočilo a zvažovalo se o odložení projektu. O tom režisér nechtěl ani slyšet a celý štáb a herci se do druhého dne dali dohromady a se silným odhodláním nastoupili na plac. Sice s bolestí, ale věděli, že ten film má smysl a tak se pro něj musí i trochu trpět. Natáčení Naděje tak doslova proběhlo za potu a krve, kdy všichni šli až na dřeň.
- V důsledku zrušení prvního natáčecího dne se pak filmovalo zhruba čtrnáct hodin denně a všechno se nakonec stihlo.
- Kvůli nedostatku materiálu a času se podstatná většina záběrů jela na "první dobrou". Herci ani štáb naštěstí takřka nekazili, nedošlo ke zkomolení vět, vypadnutí textů atd.
Více informací a zajímavostí naleznete na kartě filmu.
Související články:
Jirka Mádl bude díky studentům FAMU umírat na AIDS