Wrestling místo spásy. Zac Efron ukazuje namakané tělo v traileru The Iron Claw

Wrestling místo spásy. Zac Efron ukazuje namakané tělo v traileru The Iron Claw
Zac Efron, The Iron Claw | A24
Železní bratři
Železní bratři
79%
The Iron Claw sleduje pohnutý příběh klanu Von Erichových, jenž začátkem 80. let vstoupil do světa profesionálního wrestlingu a navěky ho měnil. Zatímco navenek rodina nabývala na popularitě a vlivu, v soukromí ji sužovala série neštěstí, jimž se začalo přezdívat „kletba Von Erichů“. Nový trailer nás láká do světa wrestlingu. Ukazuje vzestup a slávu bratrů přičiněním despotického otce a jak se pak jejich hvězdná kariéra začíná rozpadat, když následuje jedna tragédie za druhou... Během dvou hodin a deseti minut nás bude evidentně čekat pořádná porce emocí.
The Iron Claw: trailer | A24
Hlavní role ztvárnili Zac Efron a Jeremy Allen White. Kariéra těchto dvou skoro stejně starých mužů (Jeremy je ve svých 32 letech o tři roky mladší než Zac) by nemohla být odlišnější. Efron je stále ještě ve stínu své „dětské“ disneyovské éry, z níž se snaží vymanit. V důsledku toho, že do popkultury vstoupil už před 17 lety doslova jako dítě a v produktu určeném pro děti, působí dnes na mnohé i přes svůj relativně nízký věk jako ošuntělá pohasínající hvězdička.
White prorazil v roce 2011 v americké verzi podvratného seriálu Shameless. Tedy v projektu, jenž měl určitý kontrakulturní nádech a byl pro „ty, kteří vědí“. Loňským seriálem Medvěd si pak ještě víc rozšířil fanklub. Má pověst talentovaného herce, který stále čeká na zaslouženou šanci mainstreamově prorazit. Kvůli roli v The Iron Claw na sobě zapracoval a podle IMDb nabral 18 kilogramů svalové hmoty.
The Iron Claw
The Iron Claw | A24
White a Efron vskutku jako by tvořili antitezi jeden druhého, bude tedy zajímavé sledovat je vedle sebe. Média zatím řeší hlavně přísný trénink, který oba herci podstoupili a který je na jejich tělech opravdu znát. Přátelská rivalita a Zacova nápadná fyzická proměna (tvar čelisti, údajně kvůli zranění) snímku rozhodně pomáhají vyvolat veřejný zájem.
Hereckou společnost jim budou dělat Lily James, Harris Dickinson a Maura Tierney. Režisér a scenárista Sean Durkin zatím není příliš známý. Jeho filmy Martha Marcy May Marlene a Klícka si získaly pár příznivců i příznivkyň, zatím však nevstoupil do světel reflektorů.
Premiéra v USA je stanovená na 22. prosince, česká proběhne 21. března 2024. Prozatím se můžete podívat na žebříček nejlepších filmů letošního roku podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.
zdroje: Variety, Daily Mail, IMDb