„Živej nebo mrtvej půjdeš se mnou.“ 16 minut z herního RoboCopa sází na Petera Wellera

„Živej nebo mrtvej půjdeš se mnou.“ 16 minut z herního RoboCopa sází na Petera Wellera
RoboCop (1987) | Orion Pictures Corporation
RoboCop: Rogue City
RoboCop: Rogue City
80%
Není se proto čemu divit, že v nové FPS videohře RoboCop: Rogue City má ikonický policista Alex Murphy, který je zčásti člověk, zčásti stroj a plně nesmlouvavá ruka zákona, znovu jeho podobu. Ve hře se přesuneme do ulic špinavého Detroitu plného kriminálních živlů, kde bují brutální násilí, zločinnost i problémy s drogami. To vše bude RoboCop řešit pomocí věrné pistole Auto-9.
Co přesně od nové hry z pohledu první osoby můžeme očekávat, to nám nově odhaluje 16minutová ukázka, která posílá RoboCopa do terénu. Gameplay není extra inovativní, ale nechybí mu potřebná údernost, nějaké sympatické drobné nápady (odhalování míst, které lze v boji použít) a hlavně velká míra akce. Nejen ta by však měla hrát prim. „Máte moc rozhodnout se, jak naplnit hlavní směrnice svým vlastním způsobem, ale v průběhu příběhu postupujte opatrně, protože korupce a chamtivost neznají hranic,“ slibují vývojáři RoboCop: Rogue City. Chybět nebudou ani vedlejší mise.
RoboCop: Rogue City: 16 minutový gameplay | Teyon Games
Hra je dílem studia Teyon (solidní střílečka Terminator Resistance i propadák Rambo: The Video Game). Vyjít měla původně v září na PC (Steam, Epic Games Store), PS5, Xbox Series X/S a Switch, milovníci Murphyho boje se zákonem si však nakonec budou muset počkat do 2. listopadu.
RoboCop je klasické akční sci-fi a jedna z nejkultovnějších hollywoodských sérií všech dob. První díl Paula Verhoevena šel do kin v roce 1987 a dodnes rezonuje u diváků a divaček po celém světě. Původní trilogii najdete na Google Play a iTunes, remake také, navíc je dostupný na HBO Max.
Co dalšího z ranku nejlepších sci-fi najdete na HBO Max, to zjistíte v našem žebříčku.