KVIFF: Kazma předvedl další prank, ve Varech si vystřelil z novinářů i slavných herců

KVIFF: Kazma předvedl další prank, ve Varech si vystřelil z novinářů i slavných herců
ONEMANSHOW: The Movie | BontonFilm
Moderátor a provokatér Kamil Bartošek, známý spíše jako Kazma, se 17. srpna chystá uvést v kinech film s názvem ONEMANSHOW: The Movie. Tento fakt je bez dalších detailů známý už několik týdnů a leckomu mohlo přijít podezřelé, že je kolem Kazmova velkého projektu takové ticho. To se aspoň částečně změnilo právě dnes na festivalu v Karlových Varech.
ONEMANSHOW: The Movie: trailer | Kazma Kazmitch
Měla se konat tisková konference představující válečný snímek Tajný zákop, v němž vystupuje řada známých herců. Do nacistických uniforem se podařilo navléknout Jiřího Bartošku, Ondřeje Sokola, Hynka Čermáka, Kryštofa Hádka či Jiřího Langmajera, a právě většinu z nich (včetně ředitele festivalu Bartošky) novináři očekávali na představení projektu.
ONEMANSHOW: The Movie
ONEMANSHOW: The Movie
50%
Jenže místo oblíbených hereckých tváří přišel právě Bartošek. „Smrdělo to od začátku, že jo?“ uvítal řadu překvapených novinářů a dodal, že slibovaní umělci nepřijdou. Krátce zmínil i svou pauzu od sociálních sítí: „Pokaždé, když jsem pryč a nikdo o mně neví, tak se v našich dílnách peče chléb.“
Podle Bartoškových slov snímek Tajný zákop svým způsobem opravdu existuje. Zmínění herci totiž byli najatí zahraniční produkcí a během jednodenního natáčení válečných scén vůbec nevěděli, že se jedná o další z Kazmových pranků, jež budou součástí jeho filmu. Od herců prý očekává jednoznačně negativní reakce, přestože nepůsobí příliš věrohodně, že by se dotyční o plánované tiskové konferenci dosud nedozvěděli.
Tisková konference k filmu Tajný zákop/ONEMANSHOW: The Movie
Tisková konference k filmu Tajný zákop/ONEMANSHOW: The Movie | Mojmír Sedláček
To platí i pro vedení festivalu, jež zřejmě s celou akcí také nebylo obeznámené. „Po premiéře v kinech to neskončí, ale teprve začne,“ naznačil Bartošek zjevný fakt, že celovečerní film je pouze dílčí součástí širšího projektu, jehož obrysy jsou zatím zcela nejasné. Jedinou přidanou hodnotou této promo akce tak bylo první ukázání skutečného traileru na Kazmův megalomanský snímek.