Dějový předchůdce hororu Rosemary má děťátko bude pořádně znepokojivý

Dějový předchůdce hororu Rosemary má děťátko bude pořádně znepokojivý
Rosemary má děťátko | Paramount Network
Apartment 7A zatím nemá datum premiéry, ale produkce skončila už na podzim loňského roku. Krátce předtím vyšlo najevo, že se jedná o prequel filmu Rosemary má děťátko. Děj se podle všeho zaměří na ženu, která v původním filmu za záhadných okolností zemřela před bytovkou. Zahraje si ji Julia Garner, talentovaná vítězka Zlatého glóbu za seriál Ozark a protagonistka sledované show Neskutečná Anna. K ní se v dosud nespecifikované a údajně děsivé roli připojila držitelka dvou Oscarů Dianne Wiest (Výstřely na Broadwayi).
Apartment 7A
Apartment 7A
AI
65%
Snímek produkují tvůrci hororové série Tiché místo. Režírovala Natalie Erika James, která vzbudila rozruch svým debutem Relikvie z roku 2020. Dle webu World of Reel už proběhly první testovací projekce a anonymní zdroj film doporučuje jako intenzivní a chytrý, přičemž chválí výkony obou protagonistek.
Herecké výkony byly podstatnou devízou pro zachycení psychologického teroru v Rosemary má děťátko, které i dnes zůstává příkladným využitím kamerových a inscenačních prostředků pro zachycení rostoucí úzkosti. Vedle Miy Farrow zazářila hlavně Ruth Gordon v úloze podezřelé sousedky Minnie Castevet, která si odnesla Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli.
Rosemary má děťátko
Rosemary má děťátko | Paramount Network
Není přitom vyloučené, že Dianne Wiest přebrala právě její úlohu. Postavy známé z Polanského filmu se ostatně v Apartment 7A objeví. Manžela Minnie Romana si nyní zahraje Kevin McNally (Gibbs ze série Piráti z Karibiku) a znovu uvidíme i ústřední manželský pár. Jako Rosemary se představí Amy Leeson (Kingsman: První mise), jejího muže ztvárnil Scott Hume ze seriálu Koruna.
Apartment 7A tudíž příběh původního filmu spíš rozšíří a zřejmě nabídne novou perspektivu, která by vzhledem k účasti tolika renomovaných tvůrců mohla být obohacující. Rosemary má děťátko náleží do zlatého fondu psychologických hororů společně s Osvícením a Vymítačem ďábla. Studio Paramount si dalo záležet, aby o prequelu do světa nevypustilo moc informací. Téma obepínající satanismus, stěhování do neznámého prostředí či psychické těžkosti těhotenství zůstává vysoce relevantní i v dnešní žánrové tvorbě.