John Wick 4 bude zase delší, až bude nejdelší na celém světě. Co ještě uvidíme?

John Wick 4 bude zase delší, až bude nejdelší na celém světě. Co ještě uvidíme?
John Wick: Kapitola 4 | Lionsgate
První díl měl pouhých 101 minut, což je standardní délka běžného akčního filmu. Druhý už 122 minuty a třetí 131 minutu. Zatím poslední snímek série šel do kin ve verzi 169 minut. Nicméně první sestřih měl dokonce 225 minut.
John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4
80%
Vlastně i to je poměrně normální. První verze filmů bývají běžně až dvojnásobně delší. A teprve z nich se zjišťuje, jak funguje příběh, co brzdí tempo a co je nejdůležitější. Režisér Chad Stahelski pro stránku Comic Book Movie potvrdil, že ale právě dokončuje režisérský sestřih Johna Wicka 4, jenž by měl být delší asi o 10 až 15 minut.
„Vystřihli jsme původně velký kus děje odehrávající se v Berlíně, celou postavu, která se jmenuje The Frau, která měla s Johnem velmi zábavnou interakci, a pak ještě jednu scénu mezi ním a Trackerem. Navíc jsme vrátili ještě pár malých akcí,“ upřesnil režisér.
Kinolog (43): John Wick 4 | Kinobox
Všechny scény, jenž obrazně skončily na podlaze střižny (čili dnes někde na velkých záložních discích), mají podle Stahelského skvělou technickou kvalitu. „Miluju jejich choreografii i postavy, jenom prostě původně narušovaly tempo,“ vysvětlil Stahelski. K filmu do kin a pro domácí sledování však zjevně přistupuje odlišně ve stylu „dejme si víc toho, co máme rádi“.
Studio Lionsgate již potvrdilo, že zvažuje pátý díl, což je vzhledem k tomu, jak ten předchozí končí, trochu neobvyklé. I bez potenciálního dalšího pokračování však franšíza Johna Wicka nekončí. Vznikl seriál The Continental, který se odehrává v 70. letech a který bude uvedený na VOD službě Peacock letos v září. Natočený je rovněž celovečerní spin-off Ballerina, v němž hraje hlavní roli Ana de Armas a John Wick se zde objeví jako vedlejší postava. Tento snímek, jenž se natáčel i v Praze, jde do kin 7. července 2024.