Co se Strážci Galaxie po třetím dílu? Někdo se zapřísáhl k odchodu, jiní počítají s návratem

Co se Strážci Galaxie po třetím dílu? Někdo se zapřísáhl k odchodu, jiní počítají s návratem
Strážci Galaxie 3 | Walt Disney Studios

(Pozor, text obsahuje několik nekonkrétních spoilerů.)

Samotný snímek je zakončený způsobem, který naznačuje, že Strážci Galaxie ve své současné podobě končí. Tvůrci však zároveň nedělají tečku tak důraznou, aby se oblíbená parta nemohla dát znovu kdykoli dohromady. Navíc může pod její značkou začít operovat hned několik Gunnových nástupců. Marvel si tedy dává dobrý pozor, aby nevyvolal dojem, že Gunnův odchod je úplným koncem této série. Hypoteticky neuzavřel jediné dveře.
Strážci Galaxie: Volume 3
Strážci Galaxie: Volume 3
86%
Abychom si tedy udělali jasno, co očekávat, musíme opustit příběh a podívat se, co se děje v zákulisí. Zoe Saldana a Dave Bautista, tedy Gamora a Drax, se ve Variety nechali slyšet, že účast ve filmech Marvelu pro ně s třetími Strážci končí. Chris Pratt, ztvárňující protagonistu Starlorda, naopak americkému magazínu Total Film řekl, že jestli bude Marvel ctít Gunnovu vizi, nemá problém se do role vrátit. Samotný snímek tuhle možnost vyloženě slibuje, když závěrečné titulky končí bondovským příslibem „Starlord will return“. Nikoliv tedy Strážci Galaxie, ale Starlord.
Strážci Galaxie: Volume 3 – superbowl trailer
Dává to smysl. Saldana a Bautista jsou v kurzu a jejich agenti jistě neví, co si počít s nabídkami rolí. Saldana má navíc jistou účast v Avatarovi, kterou v důsledku menšího pracovního zatížení a vyššího honoráře jistě upřednostní. Bývalý wrestler Bautista se pak netají tím, že ho do budoucna zajímají větší herecké výzvy.
Strážci Galaxie možná zakončují celou komiksovou éru. Sebedojímání je v nich na to dost
Recenze3. 5. 2023
Strážci Galaxie možná zakončují celou komiksovou éru. Sebedojímání je v nich na to dost
Oproti tomu Chris Pratt skončil tak trochu jako nechtěné dítě současného Hollywoodu. Po raketovém vzestupu následujícím první Strážce se publiku poměrně rychle přejedl. Navíc mu zrovna nepomohlo, že coby konzervativní křesťan měl na sociálních sítích několik velmi nešťastných výroků, jimiž proti sobě obrátil kus veřejnosti. Největší pozdvižení vyvolalo, když své nové manželce Katherine Schwarzenegger (Arnoldově dceři) na Instagramu poděkoval za to, že porodila „zdravé“ dítě.
Přičemž z předchozího manželství s Annou Feris má syna, který se narodil předčasně a ve velmi vážném zdravotním stavu, což vedlo k nutnosti komplikovaných operací a následkům do konce chlapcova života. Prattova volba slov byla tedy považovaná za v lepším případě zcela bezmyšlenkovitou a v horším za zákeřný útok na bývalou partnerku. Ochota, s jakou veřejnost věří, že jde o promyšlenou urážku, ukazuje, jak málo víry v Prattův charakter má.
Zdá se, že role Starlorda, snad protože předchází všem kontroverzím, je jedinou, kde lidé na Pratta reagují spíš pozitivně. Zatímco tedy pro jeho kolegy už byl Marvel spíš nepříjemnou a ryze praktickou povinností, Pratt v tuto chvíli nemá na výběr.
Je proto pravděpodobné, že až se Strážci Galaxie vrátí, bude v jejich čele stát znovu Starlord, avšak alespoň zčásti ho obklopí nové postavy. Zaručí tato kontinuita úspěch, nebo kvůli tomu série zakrní? Bude trvat ještě hodně dlouho, než dostaneme odpověď.

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Ostatní30. 4. 2023
Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?