Další seriálový hit na obzoru? Začala bitva o práva na Nekonečný příběh

Další seriálový hit na obzoru? Začala bitva o práva na Nekonečný příběh
Nekonečný příběh | Warner Bros.
Knižní klasika Michaela Endeho ostatně platí za kult i díky oblíbené filmové adaptaci Wolfgana Petersena z roku 1984. Její úspěch vedl ke dvěma pokračováním, ta nicméně nedokázala na kultovní status prvního filmu navázat, přičemž ten třetí se dočkal natolik špatných reakcí, že se studio Warner Bros. raději dobrovolně vzdalo v řadě zemí distribučních práv.
No a protože doba přeje návratům a Nekonečný příběh se použitím soundtracku v oblíbeném seriálu Stranger Things navíc dostal k nové generaci diváků, je načase tuhle značku oprášit. V Deadline neuvedli, kdo konkrétně se o práva uchází, ve hře by ale měla být jak filmová studia, tak streamovací služby. A přihazují se ve velkém mnohamilionové částky.
Emma D'Arcy, Matt Smith
Rod draka | HBO
Obrovskému zájmu o Nekonečný příběh nahrávají i poslední měsíce, kdy byly s obrovským úspěchem uvedené seriály Rod draka (HBO) a Pán prstenů: Prsteny moci (Prime Video). Druhý jmenovaný sice čelí rozpačitějším ohlasům, pokud se ale bavíme čistě o sledovanosti, nelze mluvit o ničem jiném než o fenomenálním úspěchu. Přijít příští rok se seriálovou verzí Nekonečného příběhu by tak bylo ideální navázání na momentální trend.
Nekonečný příběh vypráví o chlapci Bastianovi, který se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o níž mu její majitel řekne, že je nebezpečné ji číst. Bastian přirozeně neodolá a zabere se do poutavého příběhu o zázračné říši Fantazie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše v ní povolala do boje statečného chlapce Atreje, aby je zachránil, ale Bastian zjistí, že se sám stal součástí příběhu, a je to také právě on, kdo může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit.

Kinobox: Filmový Jan Žižka je jako Zelenskyj

Nejdražší český film Jan Žižka přišel na 450 milionů korun. Slavného vojevůdce představuje v době, kdy ještě neexistovalo husitské hnutí. Jedná se tedy nikoli o historický film, ale o fantasy. A recenze této fantazijnosti vychází vstříc.