Odhodlaný přírodovědec David Attenborough nevzdává boj za klima. Jeho nejnovější animák si přehrajete zdarma

Odhodlaný přírodovědec David Attenborough nevzdává boj za klima. Jeho nejnovější animák si přehrajete zdarma
Why We Need Biodiversity | The Royal Society
Právě David Attenborough se nyní spojil s Královskou společností (akademickou obcí pro podporu vědy), která založila skupinu pro zachování biodiverzity, a natočil s ní nový krátký pětiminutový animovaný film Why We Need Biodiversity. Přehledně a jasně na několika konkrétních příkladech ukazuje, že zachování biodiverzity je pro naše přežití klíčové.
„Zachování biodiverzity nebylo nikdy tak důležité jako nyní,“ uvedl ke snímku profesor Yadvinder Malhi, vedoucí biodiverzitní skupiny Královské společnosti. „Lidé musí pochopit, proč je tak důležitá, proč ji musíme zachránit a zmírnit tak dopady klimatických změn. Jsme nadšení, že se k nám sir David Attenborough připojil a pomáhá nám s touto krizí bojovat. Tento snímek vezme diváky a divačky na cestu objevování bohatství přírody i činností lidí, které ji ničí. Musíme začít jednat, abychom svůj vliv na přírodu zmírnili a zachovali ji pro naše budoucí generace.“
Animátory a režiséry snímku jsou Ana Stefaniak a Ignatz Johnson Higham. Jejich 2D animace je poutavá a odpovídá řadě ilustrací z různých přírodovědeckých encyklopedií převážně určených pro děti. Dávají jasně najevo, že toto poselství necílí pouze na nás, ale i na naše děti, které by měly v boji za záchranu planety pokračovat anebo nám pomoci zburcovat dospělé.
Celý snímek můžete zhlédnout ve vloženém videu.
Why We Need Biodiversity