Pixar natočil dva nové kraťasy, přináší i pohled do zákulisí

Pixar natočil dva nové kraťasy, přináší i pohled do zákulisí
Twenty Something | Disney
Twenty Something pracuje s klasickou 2D kresbou, jíž je režisérka velkou fanynkou. Miluje prý sledovat, jak taková kresba přímo pod rukou vzniká. A blízko má i k hlavní hrdince příběhu, která je prý ztělesněním jejích nejistot. Sama sebe prý považuje za skupinku holčiček, která se snaží vydávat za dospělou ženu. A přesně o tom je i Twenty Something. Dospělost může být těžká. Některé dny to jednoduše zvládáte, zatímco jindy jste jen hromádka dětí skrývajících se ve svrchníku v naději, že si toho nikdo nevšimne. A to je přesně případ Gii, která právě slaví 21. narozeniny. Premiéra na Disney+ proběhla již 10. září.
Babička
Nona vypráví příběh babičky, která se právě chystá na den volna. Chce odpočívat a užít si den sledováním oblíbených seriálů. Když k ní ale neočekávaně dorazí její pětiletá vnučka Renee, ocitá se uprostřed konfliktu mezi dvěma věcmi, které má na světě nejraději. Renee si chce hrát a babička koukat na televizi. Jak svůj spor vyřeší? Na to se budete moci kouknout též na Disney+.
Na konci září, přesně 24. 9., se k tématu krátkých filmů studia Pixar služba Disney+ vrátí ještě jednou díky celovečernímu dokumentu A SparkStory, který ukáže kompletní proces vzniku celého cyklu SparkShorts. Tvůrci filmů měli šest měsíců na to vybrat si tým a natočit krátký film. Nebyli omezovaní žádnými pravidly, vyzkoušeli si pozici vedoucího týmu, kde museli jasně sdělit, co od svého týmu chtějí, a náležitě kolegy v jejich práci podporovat. Studio tak chce vědět, co jejich animátoři sami dokážou a vymyslí.