Populární Sobík Niko dostane další filmové pokračování. To ale není zdaleka vše

Populární Sobík Niko dostane další filmové pokračování. To ale není zdaleka vše
Sobík Niko | Anima Vitae
Společnost Aurora Studios nyní vlastní 40 % firmy Anima Vitae, studia, jež stojí za úspěšným snímkem Sobík Niko, za seriálem Údolí Muminků, ale též za animovanou podobou her Rabbids Invasion společnosti Ubisoft nebo Angry Birds: Stella pro Rovio.
Anima Vitae v současné chvíli pracuje na třetím snímku o Nikovi, kterým chce navázat na úspěchy prvních dvou dílů Sobík Niko a Niko 2, které patří mezi jedny z nejúspěšnějších evropských animovaný filmů historie (svědčí o tom fakt, že se prodaly do více jak sto dvaceti zemí světa). Autory scénáře jsou Kari Juusonen a Hannu Tuomainen a natáčení by mělo začít na konci letošního roku s tím, že do kin by měl Niko 3 zamířit až v roce 2024.
Z Nika už je teenager a jeho otec by si přál, aby Niko zaujal jeho místo v Santově sobí letce, zatímco matka by chtěla, aby se stal ochráncem jejich údolí. Obojí ale dospívající sobík být nemůže a navíc se ho nikdo nezeptal, co by chtěl dělat on, na což bude muset teprve sám přijít.
finske-animacni-studio-stojici-za-uspechem-sobika-nika-chysta-novy-snimek-i-tretiho-nika
Sobík Niko 3 | Anima Vitae
Druhým rozpracovaným projektem studií je film Fleak, který by měl do kin zamířit o rok dříve - v létě 2023. Hlavním hrdinou příběhu je dvanáctiletý Lauri, který nedávno ochrnul a zůstal na vozíku. Jednoho dne se u něj doma ale objeví přátelské stvoření z jiné dimenze, které potřebuje jeho pomoc v boji proti stínové příšeře. Fleak je příběhem o neuvěřitelné síle představivosti a o dobrém srdci, jež dokáže překonat i nepřízeň osudu.
Fleak
Fleak | Anima Vitae