Hvězda původního Star Treku oslavila 90 let, na traileru k jejímu poslednímu filmu byste to ale nepoznali

Hvězda původního Star Treku oslavila 90 let, na traileru k jejímu poslednímu filmu byste to ale nepoznali
William Shatner ve Star Treku (1966) | Paramount Network
V pondělí měl totiž narozeniny William Shatner, tedy prapůvodní kapitán James T. Kirk z prvního seriálového Star Treku, který běžel v šedesátých letech minulého století. Shatner si roli zopakoval nespočetněkrát, rozhodně ale nezůstal pro diváky jen Kirkem. Osobně jsem se s ním neplánovaně setkával opakovaně. Seržant T.J. Hooker, zábavný konzultant v komedii Showtime, nevrlý důchodce v sitcomu $#*! My Dad Says a hlavně výstřední právník Danny Crane, Shatnerova (ať se na mě fanoušci Star Trek nezlobí) životní role, kterou si zahrál v seriálech Advokáti a Kauzy z Bostonu.
William Shatner, James Spader
Kauzy z Bostonu
Shatner tu v mých očích tak nějak, co filmy a seriály sleduji, vždycky byl, přičemž posledních 30 let se fyzicky prakticky nemění. Bylo proto pro mě obrovské překvapení, když jsem po zhlédnutí traileru (viz níže) na jeho nový film zjistil, že tenhle hollywoodský veterán oslavil kulatých devadesát let...
Chvíle dozrávání
Uznejte sami, taková energie se v podobném věku jen tak nevidí. Shatner jako devadesátník rozhodně nepůsobí (spíš bych mu tipnul šedesátku) a jsem upřímně zvědavý, jak dlouho se ještě hodlá držet před kamerou.
Komediální drama Senior Moment natočil béčkař Giorgio Serafini (Zpověď zabijáka, Stopař: Ve jménu spravedlnosti), dále hrají Christopher Lloyd, Jean Smart nebo Katrina Bowden. Snímek byl uveden do US kin tento týden.
Popis filmu: Bývalý zkušební pilot NASA Victor Martin (Shatner) přijde o řidičák, když se nechá vyhecovat k pouličnímu závodu. Následně musí udělat něco, co léta nedělal - jezdit veřejnou dopravou. Co považuje za největší životní trest se změní ve chvíli, kdy potká Caroline. Že by pro starého vlka ještě byla šance na lásku? Určitě, ale jednoduché to rozhodně nebude.
Chvíle dozrávání
Senior Moment