Kdo natočí nový Evil Dead?

Kdo natočí nový Evil Dead?
Lesní duch | Renaissance Pictures
Aktuálně čtyřdílnou hororovou sérii Evil Dead jistě netřeba žánrovým fandům důkladně představovat. Původní trilogie patří už dávno ke klasice, která udělala ze Sama Raimiho (série Spider-Man) režijní hvězdu, z jeho oblíbence Bruce Campbella kultovního herce a z dvouhlavňové brokovnice a motorové pily patrně nejstylovější zbraně na likvidaci děsivých démonů.
kdo-natoci-novy-evil-dead
Lesní duch | Renaissance Pictures
V roce 2013 došlo na remake prvního dílu, u nás vydaného pod shodným názvem Lesní duch. Ten v Raimiho produkci zrežíroval řemeslně velmi zručný Fede Alvarez (Smrt ve tmě). O dalším dílu se začlo mluvit brzy po jeho vzniku. Mezitím se ještě mezi roky 2015-2018 vysílal seriál Ash vs. Evil Dead, v němž si hlavní roli zahrál opět Bruce Campbell (v Alvarezově remaku se vůbec neobjevil) a Raimi byl jedním z jeho hlavních tvůrců (pilotní epizodu i režíroval).
Na scénář a režii pátého snímku byl nyní najat irský režisér Lee Cronin. Ten má zatím za sebou pouze menší a málo známé projekty, z nichž patrně nejzajímavějším je loňský horor The Hole in the Ground. Nový film se bude jmenovat Evil Dead Now a hlavní postavou bude (stejně jako v remaku) žena. Campbell sdělil, že jako herec se filmu nezúčastní. Natáčet se začne co nejdříve to bude možné. Aktuálním režijním počinem Sama Raimiho bude pokračování komiksového hitu Doctor Strange.
Lesní duch (2013)
Lesní duch (2013) | TriStar Pictures