Studio Ghibli představilo svůj první počítačově animovaný film

Studio Ghibli představilo svůj první počítačově animovaný film
| Ghibli
Až dosud drželi tvůrci všechny informace pod pokličkou, teď ale nastal čas nám nový počin představit. Jmenuje se Aya to Majo a jeho příběh vychází z dětské knihy od Diany Wynne Jonesové s názvem Earwig and the Witch. Zajímavostí je, že tato britská autorka není pro studio Ghibli žádnou neznámou, její román Howlův putující zámekse stal základem pro snímek Zámek v oblacích.
Hrdinkou knihy Earwig and the Witch je sirotek Earwig ze sirotčince St Morwald. Tato dívka je v mnohém zvláštní, nejvíce ale asi v tom, že jako jediná netouží dětský domov opustit. Ovšem přesně to se stane, když ji adoptuje záhadná žena jménem Bella Yaga. Earwig se postupně dozví, že se jedná o strašlivou čarodějnici. Což může být skvělá příležitost, sama totiž touží ovládat kouzla. Záhy však pochopí, že pokud se to chce naučit, bude muset přežít v domě plném nástrah a nebezpečí. Dokonce by se jí občas hodila i nějaká ta pomoc - že by od Yagiina mluvícího kocoura, nebo se bude muset spolehnout jen na svou bystrou mysl?
studio-ghibli-predstavilo-svuj-prvni-pocitacove-animovany-film
"Jak se svět změní po koronaviru? Tím se nyní trápí mnoho lidí po celém světě a nevyhne se tomu ani filmový a televizní průmysl," uvedl na adresu nového filmu v oficiálním prohlášení spoluzakladatel studia a producent snímku Toshio Suzuki. "Povede si Aya dobře? Když jsem se díval na zkušební záběry, stále jsem o tom přemýšlel, až jsem si uvědomil, že Ayinou největší silou je její moudrost, což je vlastnost, která je potřeba v každé době. A to mě uklidnilo. Jestli je Pipi Dlouhá punčocha nejsilnější dívkou světa, Aya je tou nejmoudřejší!"
Jaké jméno si pro tuto podivuhodnou hrdinku připraví český distributor, to teprve uvidíme. Každopádně premiéra Aya to Majo by měla proběhnout na konci letošního roku, s přesným termínem Ghibli ještě čeká. Na premiéru snímku od Gorova otce si ale počkáme ještě déle. Poslední zprávy hovoří o tom, že animace bude proslulému Miyazakimu trvat ještě minimálně 3 roky!