Chris Evans je opět vousatým zachráncem nevinných

Chris Evans je opět vousatým zachráncem nevinných
The Red Sea Diving Resort | Netflix
Netflix se rozhodl vsadit na akční dobové drama, které ukazuje jednu krutou kapitolu z lidské historie. Na začátku 80. let minulého století začali být etiopští Židé i další lidé, kteří nesouhlasili s komunistickým režimem v Etiopii, vražděni a vyháněni ze svých domovů, zatímco zbytek trpěl hladomorem a množstvím nepokojů. Red Sea Diving Resort se nechal inspirovat operací nazvanou Bratři izraelského Mosadu, který pomohl v roce 1984 z Etiopie uprchnout velkému množství tamních Židů tzv. Falašů.
V centru filmového příběhu je malá skupina agentů, která si jako zástěrku pronajala opuštěný prázdninový resort v sousedním Súdánu a pomohla z Etiopie dostat 6000 utečenců do Izraele. Hotel přitom skutečně fungoval, hosté ani zaměstnanci ale neměli vůbec ponětí o tom, co se děje v noci na pláži. Vedle Evanse se v dalších rolích představí Michael Kenneth Williams, Haley Bennett, Alessandro Nivola, Michiel Huisman, Chris Chalk, Greg Kinnear a Ben Kingsley.
Zajímavostí je, že akce Bratři byla první ze série několika záchranných operací a je nejméně známou. Větší pozornosti se dostalo dalším dvěma operacím Mosadu jménem Mojžíš a Šalamoun. Mojžíš se přitom konala jen několik měsíců po Bratrech a podařilo se během ní zachránit 8000 lidí.
The Red Sea Diving Resort
The Red Sea Diving Resort