Brzy v kinech: Japonský animovaný zázrak pro diváky od 5 do 105 let

Brzy v kinech: Japonský animovaný zázrak pro diváky od 5 do 105 let
Mirai, dívka z budoucnosti | AČFK
brzy-v-kinech-japonsky-animovany-zazrak-pojednavajici-o-podobach-rodinne-lasky
O čem to je: Malý Kun si užívá dětství a plné pozornosti svých rodičů. Ovšem jen do doby, kdy jeho svět naruší právě narozená sestřička Mirai. O různých podobách rodinné lásky učí Kuna členové jeho rodiny, se kterými se setkává ve fiktivním světě mísícím minulost, přítomnost a budoucnost. Mirai, dívka z budoucnosti pochází z dílny hvězdy japonského anime, režiséra Mamoru Hosody (O dívce, která proskočila časem, Kluk ve světě příšer) a byla prvním japonským animovaným filmem, který měl světovou premiéru na festivalu v Cannes. Jemný film o křehkosti a kráse rodinných vztahů představuje jedinečné dobrodružství pro diváky od 5 do 105 let. (AČFK)
Téma rodiny je pro režiséraHosodu pojítkem všech jeho filmů. I ve snímku Mirai, dívka z budoucnosti ztvárnil Hosoda svoji aktuální rodinnou situaci: „Kun i Mirai se chovají i vypadají přesně jako moje dvě děti. Dokonce jsem svoje děti vzal do studia a nechal animátory, aby si podle nich udělali sérii skic,“ řekl režisér.
Mirai, dívka z budoucnosti
Mirai, dívka z budoucnosti slaví obrovské úspěchy u diváků i kritiků po celém světě. V Los Angeles získal cenu Annieza nejlepší nezávislý animovaný film a byl nominovaný naZlatý glóbusa Oscara.
V České republice mohou diváci Mirai, dívku z budoucnosti vidět ještě před oficiální kinodistribucí na letošním Febiofestu od 23. března v Praze (Anděl, Ponrepo), Českých Budějovicích, Hradci Králové, Plzni či Berouně.
Mirai, dívka z budoucnosti
Mirai, dívka z budoucnosti