Trailer: Nicholas Hoult se představuje jako legendární tvůrce Pána prstenů!

Trailer: Nicholas Hoult se představuje jako legendární tvůrce Pána prstenů!
Tolkien | Paramount Network
Studio Fox Searchlight nyní uvolnilo první oficiální trailer k filmu Tolkien. Všichni si tak poprvé můžeme pořádně prohlédnout Nicholase Houlta v roli slavného spisovatele, Lily Collins v roli jeho milované ženy Edith, ale i Tokienův vysokoškolský kruh přátel, který mu tolik dal. Milým bonusem pro fanoušky Středozemě je využití prstenu v názvu filmu na konci upoutávky:
Tolkien
Děj film nás neznámí s mladým Johnem Ronaldem Reuelem Tolkienem, který se věnuje studiu na vysoké škole, volný čas tráví s přáteli i svou první velkou láskou. V roce 1914 ale propukne válka a v roce 1916 po svatbě s Edith dobrovolně narukuje. Hrůzné zážitky z války ale i vzpomínky na kroužek přátel ze školy je jednou z hlavních inspirací k napsání jeho životního díla, které začal tvořit v roce 1920 a které znají lidé po celém světě.
Očekávaný snímek režíroval Dome Karukoski (Mrzout) podle scénáře od Davida Gleesona (Don't Go) a Stephena Beresforda (Pride). Životopisného Tolkiena uvede do českých kin společnost CinemArt 9. května 2019.
Nicholas Hoult, Lily Collins
Tolkien