Další klasika režiséra Johna Carpentera se dočká remaku

Další klasika režiséra Johna Carpentera se dočká remaku
Útěk z L.A.
A nyní se přidá další kousek (a naštěstí nejde o Věc, na kterou - doufejme - ani nikdy nedojde). Řeč je o osmdesátkovém akčním nářezu Útěk z New Yorku, v němž slavný režisér dokonale využil svůj talent pro zábavné béčkové výplachy, schopnost vytěžit skromný rozpočet na maximum a svého dvorního herce Kurta Russella, s nímž ani jednou v kariéře nešlápl vedle.
Původní film má následující zápletku: Newyorský poloostrov Manhattan se stává obrovským vězením nenapravitelných zločinců a vyvrhelů, světem se svými vlastními zákony odkud není úniku. Sem se zřítí letadlo s prezidemtem USA, který pád přežije a stává se nedobrovolným rukojmím těchto šílenců. Na jeho záchranu se vydává Snake Plisken (Kurt Russell), který je zkušeným válečným veteránem. Začíná nebezpečná záchranná mise. Viz trailer:
Útěk z New Yorku
Snímek se dočkal i pokračování Útěk z L.A., které si v kinech ale nevedlo tak dobře, jak studio doufalo a tím série skončila (respektive se připravoval třetí díl, ale Carpenter ho později přepracoval na příšerné Duchy Marsu).
Ale zpátky k remaku. Původně ho měl točit Robert Rodriguez, ale nakonec přistál na stole Leighu Whannellovi, který loni z pozice režiséra zazářil Upgradem (a na kontě má coby scenárista mimo jiné sérii Saw). V případě Útěku z New Yorku se ujme scénáře i režie a jeho angažování je minimálně příslibem toho, že by téma mohlo zůstat v eRkových vodách.
Peter Fonda, Kurt Russell
Harry Dean Stanton, Kurt Russell