Premiéry v kinech: Boj s drogovou závislostí a revoluční šimpanz

Premiéry v kinech: Boj s drogovou závislostí a revoluční šimpanz
Rok opice (detail plakátu) | Distributor
BEAUTIFUL BOY (režie: Felix Van Groeningen)
Krásný kluk
Režisér Groeningen před lety zaujal festivalovým úletem Belgica (2016), kde klubová hudba hrála na plné pecky, alkohol a drogy se užívaly v míře větší než malé a vztah dvou bratrů, kteří podnik vedli, začal narážet na řadu překážek a těžkostí. I v novince Beautiful Boy se Groeningen zaměřil na téma závislosti a rodinných vztahů.
Krásný kluk
Timothée Chalamet | Aerofilms
Životopisné drama se inspirovalo knihou otce a syna, z nichž ten mladší se musel vypořádat s drogovou závislostí a ten starší se mu snažil být v odvykání oporou. Ve snímku, který je hereckým koncertem Timothée Chalameta (syn) a Stevea Carella (otec), nenarazíte na bujaré drogové opojení, ale spíš na to, jak nezvyklý přerod syna z "normální" rodiny v dospělého člověka vnímá a prožívá jeho otec.
Mnozí kritici hovoří o životních výkonech obou jmenovaných herců. Uvidíme, jaká ocenění tvůrci a snímek posbírá. Tuzemští recenzenti prozatím dávají 72 procent.

ROK OPICE (režie: Vladimir Blazevski)
Rok opice
Distribuční společnost Balkan Film přináší kromě starších kusů i čerstvé novinky jihovýchodního poloostrova Evropy. Rok opice je fantasy komedií s prvky sociální kritiky, v níž Tsobe, zaměstnanec ZOO, přijde o práci a zvířecího kamaráda, šimpanze Koka.
Igor Angelov
Rok opice | Balkan Film
"Když se Kokovi podaří utéct, dostane Tsobe šanci získat svou milovanou práci zpět. Stačí, aby Koka přivedl zpět do ZOO. Tuto misi mu ale komplikuje fakt, že se mezitím v očích veřejnosti z Koka stává symbol svobody a odporu proti vládnoucímu establishmentu. Aby toho nebylo málo, rozhoří se spor o Koka mezi makedonským a albánským etnikem..." Ideální film pro začátek Nového roku?

Seznam všech lednových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.