Oscarový vizionář rozpohybuje legendární loutku!

Oscarový vizionář rozpohybuje legendární loutku!
Pinocchio (1940), Guillermo del Toro | Walt Disney Studios
Guillermo del Toro
Blade 2
Ústředním tématem bude Pinocchiův růst a většina fanoušků Guillerma del Tora si už nyní říká, zda jde o ten "správný" projekt. Toro, který má na kontě Faunův labyrint (2006), dva filmy s Hellboyem, sérii Pacific Rim a již zmiňovanou Tvář vody (2017), se vrhá k loutkovému filmu, s nímž nemá téměř žádné zkušenosti (s Netflixem spolupracoval na animáku Trollhunters). Postaví se tak po bok velkých autorů, jakými je Tim Burton (Frankenweenie: Domácí mazlíček, Mrtvá nevěsta Tima Burtona) nebo Wes Anderson (Fantastický pan Lišák, Psí ostrov), kteří čas od času seženou na loutkový celovečerák solidní finanční rozpočet.
Pinocchio
Pinocchio | Walt Disney Studios
Pinocchia financuje Netflix, Toro se obklopil zkušenými autory (loutky budou mít na starosti spolutvůrci Mrtvé nevěsty Tima Burtona, spolurežisérem je Mark Gustafson) a dává vědět, že jeho chystaný film bude spíš pro dospívající než pro děti. Kulisy jeho novinky bude tvořit Itálie 30. let, kdy byl u moci diktátor Mussolini, což není pro Tora nic neobvyklého (v totalitní společnosti se odehrával například též Faunův labyrint). Dodá to nicméně dílu na naléhavosti a hloubce.
Je Tvář vody utajený spin-off Hellboye?
Téma29. 4. 2018
Je Tvář vody utajený spin-off Hellboye?
Proč se del Toro odhodlal natočit stop-motion celovečerní film? Napoví vyjádření, které režisér, producent a scenárista v jedné osobě poskytl magazínu Variety. "Žádná umělecká forma neovlivnila můj život a práci tak jako animace. Charakter Pinocchia mě osobně velmi zasáhl," vyjádřil se del Toro. "V naší verzi příběhu bude Pinocchio nevinným chlapcem, jehož otec se ztratí ve světě, který nedokáže pochopit. Pinocchio se vydá na výjimečnou cestu, na níž nikdy nezapomene na svého otce a skutečný svět. Vždycky jsem chtěl příběh Pinocchia zpracovat."
Detaily realizace prozatím uvedeny nebyly. Natáčení Pinocchia by nicméně mělo začít ještě letos.